Horgászni indultak, de erre a cukiságra akadtak: azóta etetik, gondozzák

HelloVidék   
  Megosztom
Horgászni indultak, de erre a cukiságra akadtak: azóta etetik, gondozzák

Horgászni indultak, és halat ugyan nem sikerült most fogniuk, de még mégis vittek magukkal valamit valamit. Egy fára akadt baglyot mentettek meg, és azóta is ápolják, gondozzák és etetik.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csobádi Csobban-tó partján horgászott édesapjával Gombár Gergő, amikor egyszer arra lett figyelmes, hogy valami mozog az egyik fán - számolt be a különleges esetről a Pecaverzum.

Először azt hittem, hogy egy zacskó vagy ilyesmi, mert messziről úgy tűnt. Aztán közelebb mentem, és láttam, hogy egy bagoly

– mondta a Pecaverzumnak Gergő, aki nem sokat teketóriázott, szólt édesapjának, hogy valahogy segíteni kellene az állaton.

A szerencsétlenül járt bagoly 3-4 méteres magasan lehetett felakadva a fára, fel kellett mászni érte. Gergő apukája, János tette meg, aki lehozta végül a magasból a madarat. Amikor közelebbről is szemügyre vették, látták, hogy az állat szárnyán egy fonott zsinór tekeredett körbe, ami még a fa ágaira is rágabalyodott. Öngyújtóval égették le a zsinórt, a rácsomózódott részt pedig körömcsipesszel és szikével távolították el.

A baglyot nem hagyták magára, hazavitték, és azóta is ápolják, gondozzák és etetik. A legfrissebb képeken tanulsága szerint a bagoly egészen jól érzi magát, gyógyul, és kezd megbarátkozni ideiglenes családjával. Itt meg is nézhetitek a megmentett baglyot!

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

madármentés

bagoly

horgászat

állatmentés