Íme a szuperzöldség, amit pillanatok alatt elkapkodnak: hiába drága, egyre többen szeretik

Agrárszektor   
  Megosztom
Íme a szuperzöldség, amit pillanatok alatt elkapkodnak: hiába drága, egyre többen szeretik

Ehetjük sütve, főve, köretként, levesként desszertként és chipsként, ráadásul nagyon finom és egészséges is. Ha mindez nem lenne elég, az otthoni termesztése sem okozhat gondot még egy kezdő kertésznek sem. Tulajdonképpen ódákat lehetne zengeni még az édesburgonya (vagy sokak által emlegetett batáta) sokoldalúságáról és jó tulajdonságairól, de ezek helyett beszéljenek inkább a tények. Az Agrárszektor egy édesburgonyatermelő segítségével járt utána annak, hogy mi is rejlik pontosan a batáta térhódítása mögött.

Lassan már a hazai gasztronómia egyik alapvető élelmiszerévé válik a batáta, hiszen nem hiányozhat az éttermek, gyorséttermek étlapjáról vagy éppen a zöldségesek kínálatából - írta korábban a HelloVidék is. Bár tény, hogy nem tartozik a legolcsóbb zöldségek közé, megéri megvásárolni, hiszen mindamellett, hogy finom és sokoldalú, egészséges is és nagyszerűen beleépíthetjük az étrendünkbe. Az Agrárszektorral Kovács András növényorvos, az Édesburgonya.bio alapítója osztotta meg tapasztalatait, és megtudhattuk tőle, hogy miért lehet még ennél is népszerűbb az édesburgonya a jövőben.

Magyarországon egyre többen kezdenek el batátával foglalkozni, ám nagyobb üzemi terület nem igazán jellemző. Sőt, leginkább kisebb területeken zajlik a termesztés, 10 hektár feletti termelő csak egy-egy van az országban. Kovács András családjával azonban ezt a kis tábort erősíti, hiszen ők körülbelül 30 hektáron dolgoznak. A kérdés, ami sokakat foglalkoztat: mitől lett ennyire „trendi”?

Az elmúlt években kezdtek el ennyire nyitni az emberek a batáta felé, és valóban, egyre populárisabb. Ennek valószínűleg az a legfőbb oka, hogy egyrészt újdonság, másrészt sokan kezdtek el figyelni az egészségesebb táplálkozásra, az édesburgonya pedig remekül beilleszthető az étrendekbe. Több antioxidánst tartalmaz, illetve a szénhidrát is olyan formában található meg benne, hogy a cukorbetegek is fogyaszthatják

- fogalmazott Kovács András.

A cikk folytatása az Agrárszektoron olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

batáta

édesburgonya

zöldség

árak

egészséges táplálkozás

egészséges élelmiszerek