Dübörög a fásítási program: újabb település csatlakozott az akcióhoz

HelloVidék   
  Megosztom
Dübörög a fásítási program: újabb település csatlakozott az akcióhoz

A természet megőrzésével, illetve a zöld területek növelésével hozzájárulunk az éghajlatváltozás negatív hatásainak mérsékléséhez – jelentette ki Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője a Településfásítási Program őszi ültetésének újabb állomásán, Olaszfaluban.

Napjainkban az egyik legsürgetőbb feladat a környezetünk védelme, a klímaválság elleni küzdelem, illetve a fenntarthatóság növelése, amelyekre különös figyelmet kell fordítani, ezért az Agrárminisztérium is kiemelt ügyként kezeli. A fákat a jövő nemzedékének ültetjük

- fogalmazott Ovádi Péter, majd kitért az Unokáink Fája Program nevű kezdeményezésre is, amelyet tavaly a választókörzetében dolgozó polgármesterek és civil szervezetek összefogásával hívott életre.

Rendkívül fontos a kistelepülések figyelmét is felhívni a környezetvédelemre, hiszen egyetlen fa elültetése is hozzájárul az egészségesebb, élhetőbb környezet megteremtéséhez

- tette hozzá.

Viski József, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára beszédében kijelentette, a rendkívül nagy érdeklődésre való tekintettel idén tavasszal már megduplázott, 1 milliárd forintos keretösszeggel indult el a Településfásítási Program második üteme, Olaszfaluval együtt pedig összesen 887 település nyerte el a pályázatot. A Program két ütemének keretében csaknem 36 ezer fa kiültetésére kerül sor mintegy 1362 településen.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

településfásítás

településfásítási program

faültetés

faültetési program