Csodavilág lett a bükki táj: madártávlatból Szabó Gyuri bácsi gyógynövénykertje + Képek

HelloVidék   
  Megosztom
Csodavilág lett a bükki táj: madártávlatból Szabó Gyuri bácsi gyógynövénykertje +  Képek

"Fehér dunyhát húzott magára a bükki táj, de a Gyógynövénykert a hó alól még kikandikál" - írták a bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi honlapján.

Gyuri bácsi első gyógynövénykertje Bükkszentkereszt határában az ezredfordulón jött létre abból a célból, hogy megőrizze a lassan feledésbe merülő népi gyógyászat növényeit. Az országszerte ismert kertben, melyet évente több ezer látogató keres fel napjainkban is, évközben oktató-nevelő munka folyik. Az eredeti kert azonban lassacskán kicsinek bizonyult, és egyre nagyobb volt az igény a bővítésre, új-részben kényelmi- funkciók létrehozására. Az ebben a szellemben kialakított új kert 2020-ban nyitotta meg kapuját, ami, ahogy látni fogjuk, télen, havazás után is meszeszép:

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szabó gyuri bácsi

bükkszentkereszt

növényeskert