Bedurvul az időjárás: ezeken a területeken várható eső, havazás

HelloVidék   
  Megosztom
Bedurvul az időjárás: ezeken a területeken várható eső, havazás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek reggelig az ország délnyugati-északkeleti tengelyében nagyobb területen is 20 mm-t meghaladó csapadékra kell számítani, de a Dunántúlon egy keskenyebb sávban akár 30 mm feletti csapadék is hullhat ma éjfélig. A délutáni, esti óráktól az Északi-középhegység, majd estétől a Mecsek magasabban fekvő területein is várhatóan a csapadék havazásba vált át. Mint írták, az északi hegycsúcsokon akár 10+ cm-t meghaladó friss hótakaró is kialakulhat.

A péntekre virradó éjszaka, hajnalban északkeleten (főként Borsodban) síkvidéken is megjelenhet a havazás. A csapadékrendszer a péntek déli órákig fokozatosan elhagyja az országot, ezt követően veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Rengeteg esőre számíthatunk

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken egyre többfelé süthet ki a nap, de keleten, délkeleten tartósabban felhős maradhat az ég, itt a nap első felében még eső, északkeleten havas eső, délután kisebb záporok, hózáporok előfordulhatnak. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban -2, +4, napközben 2-6 fok várható.

Szombaton felhős-napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél északnyugaton feltámad. Hajnalban erős fagyok jöhetnek, -12, -3 fok között alakulhatnak a minimumok, majd délután 1-5 fok valószínű.

Vasárnap a borongós időben többfelé előfordulhat eső, havas eső, főként északon, északnyugaton havazás. Reggel nyugaton, délnyugaton ónos eső sem kizárt. A csúcshőmérséklet -1 és +7 fok között alakulhat. A légmozgás mérsékelt marad. Hétfőn reggel még északkeleten eshet, napközben többfelé kisüt a nap, csapadék nem valószínű.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

eső

esőzés

havazás

előrejelzés