Tél tábornok riadót fújt: helyenként 10 centiméternél is több friss hó hullhat

HelloVidék   
  Megosztom
Tél tábornok riadót fújt: helyenként 10 centiméternél is több friss hó hullhat

Az előrejelzések szerint újabb mediterrán ciklon érkezik a hétvégén, északon több centi hó is lehullhat. Máshol inkább eső, havas eső lesz jellemző. Szombat éjjel érkezik az újabb csapadék, ismét egy mediterrán ciklon éri el hazánkat.

Az Időkép előrejelzése szerint, a csapadék halmazállapotát illetően széles palettán fogunk mozogni: eső, havas eső, havazás egyaránt várható, sőt vasárnap hajnalban helyenként átmenetileg ónos eső sem kizárt.

Várhatóan két nagyobb hullámban érkezik csapadék: szombat éjszaka, illetve vasárnap délutántól. Szombat éjjel főként északon, északkeleten számíthatunk havazásra, máshol eső, havas eső várható, helyenként ónos eső is eshet.

Vasárnap napközben hazánk nagy részén átmeneti szünet következik, tartósabban főként délen és nyugaton eshet, zömében eső. A délutáni órák második felétől aztán délnyugat felől ismét egyre többfelé számíthatunk esőre, ami a kora esti óráktól az ország északnyugati felén egyre többfelé havas esőbe, majd havazásba fordul.

A havazás az Északi-középhegységben egészen hétfő reggelig kitarthat, helyenként 10 centiméternél is több friss hó hullhat. Fehér Mikulásra tehát főként az ország északi tájain számíthatunk. Hétfő napközben a csapadék elvonul, a Dunántúlon feltámad a szél. 1 és 6 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

havazás

ónos eső

havas eső

időjárás

időjárás előrejelzés