Autósok, figyelem: latyakos, csúszós utakra lehet számítani országszerte

MTI   
  Megosztom
Autósok, figyelem: latyakos, csúszós utakra lehet számítani országszerte

Az előrejelzések szerint hétfő délután északkelet felé távozik a ciklon, de napközben a keleti és az északkeleti tájakon még eső, havas eső előfordulhat, viszont kora estére mindenhol megszűnik a csapadék. Ugyanakkor nyugaton, északnyugaton felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. A Dunántúlon és helyenként a középső tájakon élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Délután 1-6 fokra van kilátás.

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint hétfőre távozik a kettősfront térségünkből, de még többen tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket. Ingerültség, álmatlanság, görcsös fejfájás jelentkezhet, amit a Dunántúlon a megerősödő szél is tovább fokozhat. A keringési problémák szintén nem mérséklődnek számottevően, emellett a kopásos eredetű ízületi bántalmak továbbra is fennállhatnak.

Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyedén megfázhatunk. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra

- hívják fel a figyelmet a szakemberek.

Kitértek arra is, hogy mi várható az utakon. Ma kezdetben a Dunántúlon és északon havas esőtől, havazástól vizes, latyakos, hókásás, máshol esőtől vizes, csúszós utakra kell számítani, majd napközben a keleti és az északkeleti tájakon még eső, havas eső előfordulhat, vizes, csúszós utakat okozva. Napközben főként nyugaton, északnyugaton süthet ki hosszabb időszakokra a nap, így ott vezetés közben szükség lehet a napszemüvegekre.

A Dunántúlon és helyenként a középső tájakon élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Helyenként pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, de a havazással érintett tájakon is csökkenhet a látástávolság.

Mire számíthatunk a következő napokban?

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrejelzés

autósok

utazás

csúszós út

latyak

eső