Kiadták a vészjelzést Magyarországra: ezekben a régiókban érdemes felkészülni rá

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a vészjelzést Magyarországra: ezekben a régiókban érdemes felkészülni rá

A melegfrontot vasárnap egy hidegfront követi, amely mögött egyre hidegebb levegő árasztja el a Kárpát-medencét. Vasárnap hajnaltól folyamatosan erősödik, délelőtti órákban viharossá is fokozódik az északnyugati szél az Észak-Dunántúlon, illetve a főváros térségében. A legerősebb lökések általában 70-80 km/h között alakulhatnak, de a hegyvidéki területeken egy-egy erősebb lökés sem kizárt.

A nyugati, délnyugati megyékben kevés felhő, sok napsütés valószínű, másutt többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Napközben néhol gyenge eső előfordulhat, estétől északon és keleten lehet helyenként eső, zápor, északkeleten havas eső, havazás kezdődhet. Egyre nagyobb területen (főleg a Győr-Szeged szélcsatornában) megerősödik, főként az Észak-Dunántúlon és a hegyekben viharossá is fokozódik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között várható, de a szélvédett északkeleti tájakon mindössze 3, 5 fok valószínű. Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet - adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A jövő héten ez várhat ránk

Hétfőn is többfelé élénk, a Dunántúlon erős, viharos lesz az északnyugati szél az Időkép.hu szerint is. Sok napsütésre, felhőátvonulásokra, keleten helyenként hózáporokra készülhetünk. A front mögött beáramló hideg levegő hatására több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Kora délután mindössze 0, +6 fokra van kilátás.

Kedden sok napsütésre, keleten szórványos hózáporokra van kilátás. Az északnyugati szél veszít erejéből, kevés helyen lesz élénk. A minimumok -11, -2, a maximumok -2, +3 fok között alakulhatnak.

Szerdán gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg a napsütést, említésre méltó csapadék nem valószínű. A délnyugatira forduló szél gyenge lesz. Reggel nagy területen komolyabb fagy is kialakulhat, délutánra -2, +4 fok ígérkezik.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás viharos szél

hidegfront