Keményen tartja magát a tél: durva, amire számíthatunk karácsony másnapján

HelloVidék   
  Megosztom
Keményen tartja magát a tél: durva, amire számíthatunk karácsony másnapján

Vasárnap délutánig a déli országrészben nagy területen jelentősebb mennyiségű, tartós ónos esőre, ami miatt piros riasztás is életbe léphet. Északon és északkeleten további havazásra számíthatunk, szombat délutántól folyamatosan hull a hó Szabolcsban és az Északi-Középhegységben, a már lehullott hó pedig velünk marad még egy darabig az előrejelzések szerint, majd a Dunántúlon kezdődik havazás.

Az Északi-középhegység térségében és északkeleten az éjféli órákig még további 1-3 cm körüli porhó hullhat, majd ezeken a területeken megszűnik a csapadék. Éjszaka az élénk északi szél az északkeleti megyékben akár a havat is hordhatja. A csapadékzóna dél felé húzódásával este az Alföldön helyenként gyenge ónos eső előfordulhat.

Ónos eső

A vasárnapra virradó éjszaka folyamán a déli országrészben a hőmérséklet fagypont alá csökkenésével az esőt egyre nagyobb területen ónos eső váltja fel. A hajnali óráktól kezdődően a déli megyékben több milliméter, lokálisan (legnagyobb eséllyel a Mecsek északi lejtőin) 5 mm-t meghaladó mennyiségű ónos eső is hullhat, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az időjárási helyzetben rejlő nagy bizonytalanság miatt akár piros riasztás is életbe léphet. A vasárnap délutáni órákra átmenetileg csendesedhet a csapadék, majd az esti, éjszakai óráktól egy újabb csapadékzóna éri el a déli határainkat. Ez a csapadékzóna az éjszakai órákban fokozatosan észak, északkelet felé haladva újabb több milliméter ónos esőt okozhat a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön.

A Katasztrófavédelem azt kéri, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon arról, hogy milyen mértékű meteorológiai riasztás van éppen érvényben. Azt írják, hogy ahol narancs, vagy piros riasztás miatt kiadták a figyelmeztetést, senki ne induljon útnak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tél

hóesés

ónos eső

karácsony

havazás