Ez ma brutális lesz: 15 megyére adtak ki riasztást a durva időjárás miatt

HelloVidék   
  Megosztom
Ez ma brutális lesz: 15 megyére adtak ki riasztást a durva időjárás miatt

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de kisebb körzetekben északkeleten, illetve késő délután a Dunántúlon kevesebb felhő is lehet. Előbb a Dél-Dunántúlon várható csapadék, ami később az Alföldre, majd az Északi-középhegységre is átterjed. Ennek formája eső lesz, de a hóval borított, illetve fagypont alatti területeken ónos eső, elsősorban az Északi-középhegység északi felén és a magasabban fekvő helyeken havazás is várható. A Duna vonalának tágabb térségében ónos szitálás, gyenge ónos eső előfordulhat (néhány tized mm). A késő délutáni, esti óráktól az Alföld északi felén, középső országrészben, később pedig az Északi-középhegység környezetében is várható újabb ónos eső.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de kisebb körzetekben északkeleten, illetve késő délután a Dunántúlon kevesebb felhő is lehet. Előbb a Dél-Dunántúlon várható csapadék, ami később az Alföldre, majd az Északi-középhegységre is átterjed. Ennek formája eső lesz, de a hóval borított, illetve fagypont alatti területeken ónos eső, elsősorban az Északi-középhegység északi felén és a magasabban fekvő helyeken havazás is várható, írja a met.hu.

Emellett késő este az Észak-Dunántúlon is elered az eső. A többnyire mérsékelt délkeleti szél az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +4 fok között változik, északkeleten lehet nagy területen fagypont alatt. Késő estére -5, +3 fokra hűl le a levegő.

15 megyére adott ki riasztást a meteorológiai szolgálat

Ónos eső miatt

Szerda reggelig a főváros térségében, az Északi-középhegység nyugati felén általában 1-3 mm körüli ónos eső hullhat, azonban a középső országrészben a csapadék halmazállapota meglehetősen bizonytalan, mivel késő estétől nyugat, délnyugat felől egyre inkább esőbe válthat a csapadék. (Összességében a várható ónos eső mennyisége az elmúlt napokhoz képest jóval kevesebbnek ígérkezik.) A vegyes halmazállapotú csapadékzóna szerda reggelre az északkeleti országrészre korlátozódik, majd északkelet felé távozik.

Havazás

Ma napközben az Északi-középhegység térségében újabb havazás, hószállingózás kezdődik, melyet estétől délnyugat felől egyre többfelé fagyott eső, ónos eső vált fel, a havazás az északi, északkeleti határvidékre korlátozódik. A térségben szerda reggelig összességében lepel - 3, 4 cm friss hó hullhat, de lokálisan az 5 cm-t is meghaladhatja a friss hóréteg.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

meteorológiai szolgálat

ónos eső

havazás

időjárás

riasztás