Brutális fagy teríti le az országot: ezekben a megyékben akár -10 fok is lehet a hőmérséklet

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális fagy teríti le az országot: ezekben a megyékben akár -10 fok is lehet a hőmérséklet

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn reggel az Alpokalján még helyenként kisebb havazás, havas eső várható, míg keleten ködfoltok és naposabb idő indítják a hetet. A keleti megyékben komolyabb fagyok is előfordulhatnak, hazánk északkeleti csücskében -10, -13 fokig csökken a hőmérséklet.

Mint írják, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld területén máshol is közel -10 fok körül alakulnak a minimumok, nyugaton lehet enyhébb a reggel. Napközben változóan felhős lesz az ég, nyugatról is elvonul a csapadék. A szél azonban feltámad, élénk, északon erős, az Alpokalján viharos lökések kísérhetik. A legmelegebb órákban is csak 0 és 5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden ismét fagyos lesz a reggel, és a leghidegebb északon, északkeleten lehet. Az élénk, erős északi szél kitisztítja az időt, szikrázó napsütés váltja a felhőket. A hétfőhöz hasonlóan 0-5 fokos maximumokat mérhetünk.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

fagy

fagyás

fagyok

hőmérséklet

tél

január

havazás

havas eső

köd

ködfoltok

előrejelzés

időjárás előrejelzés