Így fűti a teraszt a vidéki elit: ennyibe kerül a legújabb őrület

HelloVidék   
  Megosztom
Így fűti a teraszt a vidéki elit: ennyibe kerül a legújabb őrület

A járvány megjelenése óta felértékelődött a kertek, udvarok, teraszok szerepe a családok életében, sok esetben jelentenek felüdülést, gondoljunk csak a nagyobb lezárásokra. Rettentő sokat jelentett egy talpalatnyi szabad tér, főleg a kijárási korlátozások idején, amikor nem mozdulhattunk ki csak úgy, szabadon. Ennek mentén a kert trendek is sokat változtak: előtérbe került a kényelem, a praktikusság, hiszen egyre többen töltötték és töltik még most is otthon szabadidejüket. A nagyobb családi, baráti összejövetelek helyszínei lettek az udvarok, teraszok, de a legtöbben mégis csak a nyári hónapokban élvezik ki ezeknek a tereknek az adottságait. Pedig egy kültéri fűtőtest segítségével akár egész évben élvezhetjük az otthoni szabadtéri programokat. Éppen ezért most annak jártunk utána, milyen terméket állnak rendelkezésünkre, illetve milyen áron mozognak ezek a készülékek. Lássuk, mit mondanak a szakértők!

Ki ne szeretne egész évben - beleértve a téli és az őszi hónapokat is - ücsörögni az udvaron, teraszon és élvezni a szabadban töltött időt. Nem beszélve azokról, akiknek fontos a vendégek kényelme, mint példul a vidéki vendéglátóhelyek, melyek terasszal is rendelkeznek, vagy a szálláshelyek, melyekhez szintén tartozik kisebb terasz, udvar. Nekik is rendkívül jó befektetés lehet, egy-egy ilyen készülék beszerzése, hiszen így még jobban kihasználhatóvá válnak a plusz terek a látogatók számára.

Ilyen esetekben egy kültéri melegítő elengedhetetlen kelléknek bizonyull. Mivel a kültéri fűtőtestek számtalan típusa közül választhatunk, elég csak az igényeket meghatározni, hogy eldöntsük, melyik számunkra a legmegfelelőbb. A Praktiker szakemberei szerint több lehetőség is a rendelkezésünkre áll, ha kültéri fűtőtestet keresünk.

Lássuk, mit ajánlanak a szakértők!

  • infra hősugárzó:

    Az elektromos kültéri hősugárzók közül rendkívül népszerűnek számít a kültéri infra hősugárzó. A fűtőtest az általa termelt hőt infravörös sugárzással terjeszti, a környezetében lévő tárgyak pedig ezt elnyelik, majd felmelegszenek. Ez a típus azért lehet különösen jó választás, mert a hő, amit előállít kellemes és természetes hatású a bőr számára. Az infravörös hősugárzók teljesítménye 500 - 2000 W között mozog, de bizonyos modellek még ennél is többet tudnak. Ez a teljesítmény egyébként nagyjából egy 15 négyzetméteres terület felfűtésére alkalmas. Az elektromos teraszfűtés további előnye közé tartozik, hogy a talajra - mint paneles hősugárzó állvány -, az asztal alá vagy akár a falra is felszerelhető. Utóbbit kicsivel az ajtó magassága fölé célszerű helyezni, így fentről lefelé fogja sugározni a meleget.
  • karbon hősugárzó:

    A következő kültéri fűtés típus, amit érdemes megemlíteni, a karbon hősugárzó. Ez fűtőtest egy nikkellel bevont, karbonszálas csővel rendelkezik, aminek köszönhetően 98%-os hatékonysággal alakítja át az elektromos áramot hővé. Élettartama jóval hosszabb, mint a hagyományos hősugárzóknak, azaz több, mint 10 000 óra. A szakértők szerint, mivel ez a készülék alacsony frekvenciájú infravörös sugárzással dolgozik, a hő mélyebbre tud jutni a testben, ráadásul egyenletesebb mértékben. Nem véletlen, hogy a szaunákban is - karbonszálas melegítőt használják - a hő, amit előállít, annyira természetes hatású, hogy érzete a bőrön a nap sugaraira emlékeztet.
  • gázkályhás hősugárzó:

    Az elektromos terasz hősugárzó harmadik változata a gázkályhás, ahol a fűtőtest a készülék elülső részén kapott helyet, innen sugározza a meleget. A hátsó részére szereltek fel egy gázpalackot, és sok berendezést kerekekkel is elláttak. Ezek a hősugárzók probán-bután gázzal működnek, teljesítményük kb. 3 - 13 kW közé esik, fogyasztásuk pedig 0,5 kg óránként. A hősugárzó által használt gázpalack ráadásul könnyedén beszerezhető, akár a legközelebbi benzinkúton meg tudjuk vásárolni.

Mit mutatnak az árak?

Azoknak, akik rendelkeznek terasszal vagy kerttel, hasznos kiegészítő lehet a kültéri fűtőberendezés, hiszen így minden évszakban szervezhetnek programot a szabadlevegőn. Nem beszélve arról, hogy így a leghidegebb éjszakákon is kényelmet és melegséget biztosíthatunk családtagjaink számára, ha úgy döntünk, ücsörögnénk a teraszon, vagy odakint fogyasztanánk el egy reggelit vagy ebédet. Így aztán bármikor belevághatunk egy kerti sütögetésbe a hűvösebb hónapokban is, mivel egy nagyobb terasz vagy udvar remek színtere lehet a főzés mellett a családi vagy baráti összejövetelekhez is.

Persze nem mindegy mennyiért és mit vásárolunk. Ahogy a szakemberek felsorolták, több variáció is létezik, ha kültéri fűtésről beszélünk. Mi most annak jártunk utána, hogy a nagyobb áruházak milyen áron kínálják ezeket a termékeket. Ennek alapján láthatjuk, hogy

  • a Praktiker online kínálatában a kültéri fűtések ára a következőképp alakul: az infra teraszfűtők 18990-19990 Ft között mozognak, a karbonszálas fűtőtestek 21990-29990 Ft között alakulnak. A halogén fűtőtest ára pedig 36900 Ft.
  • az OBI online weboldalán 36 990 forintért találuk az infra hősugárzót, 79 990 forintért pedig a karbonszálasat.
  • a Mömax online webshopjában az infra hősugárzó 9900-22 990 Ft között mozog.
  • a MediaMarkt webshopjában az infra fűtőtestet 36 799 Ft áron vehetjük meg.
  • a Bauhaus online shopjában az infra hősugárzó 18 990-21 990 Ft áron kapható.

Aki a hidegebb napokon is szeretné élvezni terasza, udvara nyújtotta lehetőségeket, annak hasznos befektetés lehet egy ilyen készülék megvásárlása. Persze az árak tekintetében érdemes mérlegelni, több áruházban is érdeklődni, mivel egy-egy ilyen terméknek igazán borsos ára is lehet, mérettől és teljesítménytől függően.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

teraszmelegító

kültéri melegítő

infra hősugárzó

karbon hősugárzó

gázkályhás hősugárzó