Csalóka nagyfény: hideg és viharos széllökések után ez vár ránk a hétvégén

HelloVidék   
  Megosztom
Csalóka nagyfény: hideg és viharos széllökések után ez vár ránk a hétvégén

Számottevő csapadék nem várható és jellemzően napsütéses lesz az idő a hétvégén. Ugyanakkor marad a hideg: néhol napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, hajnalban pedig akár mínusz 10 fok alá is hűlhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, felhősebb keleten, északkeleten lehet az ég, ahol gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A Dunántúl északi, keleti felén és a középső országrészben ismét feltámad az északnyugati szél, helyenként erős, viharos lökések kísérik. Délutánra -1 és +12 fok közé emelekedik a hőmérséklet, hidegebb északkeleten marad az idő.

Szombat hajnalban keleten, északkeleten képződhet pára, köd, ami néhol napközben beragadhat, illetve ezeken a tájakon hószállingózás, ónos szitálás kialalkulhat. Máshol azonban sok napsütésre lehet készülni. Az északnyugati szél a keleti tájak kivételével többfelé élénk, néhol erős lesz. Hajnalban -11, +5, kora délután 0, +7 fokot mérhetünk.

Vasárnap hajnalra már nagy területen képződhet pára, köd, zúzmarás köd, ami keleten délután is megmaradhat. A napsütést főként a nap második felében zavarhatják meg a felhők, de számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban -12, -1, napközben -2 és +7 fokra van kilátás.

Hétfőn és kedden erős fagyra már nem kell számítani, napközben pedig ismét enyhébb idő várható. Hétfőn felhősebb, szelesebb lesz az idő, kevés zápor inkább ezen a napon alakulhat ki.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

idojaras

hétvége

szél

tél