Különös égi jelenséget videóztak Győrben: zöldes színű és irtózatosan fényes volt

HelloVidék   
  Megosztom
Különös égi jelenséget videóztak Győrben: zöldes színű és irtózatosan fényes volt

A Magyar Meteoritikai Társaság (MMT) által üzemeltetett tűzgömbkamera-hálózat győri teljes égbolt kamerája január 13-án, pár perccel 18 óra után rögzítette a zöldes színű, többször is robbanó, fényes égi jelenséget. A társaság közleménye szerint a szokatlanul lassú, zöldes tűzgömböt a részben felhős égbolt ellenére hálózatuk több kamerája is rögzítette.

Nagyon fényes tűzgömb tűnt fel Magyarországról is láthatóan 2022. január 13.-án este 18:08-kor. A Magyar Meteoritikai Társaság (MMT) által üzemeltetett Magyar Tűzgömbkamera Hálózat (MTH) győri teljes égbolt kamerájának felvételén jól látható a zöldes színű többször is robbanó, nagyon fényes égi jelenség. A szokatlanul lassú, zöldes tűzgömböt, a részben felhős égbolt ellenére a hálózat több kamerája is rögzítette, hogy földet értek-e darabjai, azt később szakembereink mondhatják meg. Ahogy a honlapon írták, a győri kamerák a jelenséget északi irányban látta, tehát a tűzgömb Szlovákia légkörében tűnhetett fel. A földrengésjelző obszervatóriumok elérhető mérései szerint, jelentős hangrobbanásra utaló jelet nem tapasztaltak, ezért meteorit földetérésének valószínűsége igen csekély.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűzgömb

győr