Országos figyelmeztetés lépett életbe: viharos szél és ez vár ránk a következő napokban

HelloVidék   
  Megosztom
Országos figyelmeztetés lépett életbe: viharos szél és ez vár ránk a következő napokban

Estétől elsősorban a Dunától keletre ismét nagy területen kell számítani sűrű, zúzmarás köd képződésére, mely nagyobb eséllyel a Tiszántúlon és északkeleten vasárnap napközben is tartósan megmaradhat. Vasárnap legnagyobb eséllyel a Tiszántúlon és északkeleten maradhat borult, párás, ködös az idő, másutt fátyolfelhős, napos idő várható, csak délutántól növekszik meg a felhőzet észak felől. A tartósan borult, párás területeken ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Az északnyugati szél estére mérséklődik, majd holnap estétől ismét erőre kap. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok közé süllyed, ám az északkeleti völgyekben és a havas keleti tájakon -10, -12 fokot is mérhetünk.

A keleti országrészben képződött sűrű köd helyenként szombaton is megmaradhat, illetve rétegfelhőzetté alakulhat át. Estétől elsősorban a Dunától keletre ismét nagy területen kell számítani sűrű, zúzmarás köd képződésére, mely nagyobb eséllyel a Tiszántúlon és északkeleten vasárnap napközben is tartósan megmaradhat. A ködös területeken ónos szitálás, hószállingózás kialakulhat, figyelmeztet a met.hu.

Vasárnap hajnalra már nagy területen képződhet pára, köd, zúzmarás köd, ami keleten délután is megmaradhat. Máshol a köd feloszlása után a napsütést főként délután zavarhatja meg erősebb felhősödés, de csapadék nem várható. Mérsékelt marad a délies szél. Hajnalban -12, -1, napközben -2 és +7 fokra van kilátás.

Hétfőn erős, viharos széllel hidegfront éri el az országot. Záporok érkeznek, hajnalban a Dunántúlon, este északkeleten havas eső, hózápor fogmájában hullhat csapadék. Reggel -7, +2, napközben 3-10 fok között alakul a hőmérséklet, írja az Időkép.

Kedden erős fagyra már nem kell számítani, napközben pedig napos, enyhe idő várható. Szerdán fagyos reggel, változóan felhős-napos, enyhe délután jön. Számottevő csapadék nem várható. Átmenetileg a szél is csillapodik, emiatt viszont ködös lehet a reggel. Csütörtökön itt az újabb hidegfront.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

fagy

tél

hideg

viharos szél