Újabb hidegfront csap le az országra: brutális szélviharokkal érkezik a hétfő

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb hidegfront csap le az országra: brutális szélviharokkal érkezik a hétfő

Kifejezetten szeles idővel indul az előttünk álló hét. Vasárnap késő este fut be északnyugatra az újabb hidegfront, melynek hatására éjjel egyre több helyen támad fel az északnyugati szél.

Hétfőn délutánra tovább fokozódik a szél ereje, ekkora már sokfelé kísérik erős, északon, északnyugaton pedig viharos lökések az nyugati, északnyugati szelet, írja az Időkép.

A szél késő estére csillapodik valamelyest, de még ekkor is többfelé lehetnek erős széllökések.

Napközben erősen megnövekszik felettünk a felhőzet és délután már szórványosan eső, záporok, északkeleten havas eső, hózápor, néhol akár kisebb ónos eső is kialakulhat. A szél kisöpri a ködöt és az alacsonyszintű rétegfelhőzetet keletről, így ott a hidegfront úgynevezett álcázott hidegfrontként érkezik meg. Vagyis magasabb hőmérsékleteket (4-7 fok) mérhetünk a front érkezése után, mint az előtt (-6, -3 fok). A csúcshőmérséklet országszerte 4 és 10 fok között alakul, délnyugaton lesz a legmelegebb az idő.

A szeles idő kedden is folytatódik, de ekkor már csak helyenként fokozódik viharossá a szél. Szinte felhőtlen lesz felettünk az ég. A legmelegebb órákban 2 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk majd.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szél

szélvihar

időjárás

tél

hidegfront