Újabb videó került elő a magyar fekete párducról: Öcsém, ez nem macska!

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb videó került elő a magyar fekete párducról: Öcsém, ez nem macska!

2021. december elején Fülöp Róbert kiskunhalasi polgármester a közösségi oldalán közzétett egy felvételt egy pumához hasonló, fekete színű, nagymacskának vélt állatról. Elindultak a találgatások, vajon mit rögzíthetett a kamera. A szakemberek véleményei alapján egy fekete párduc lehetett a felvételen. Azóta újabb videó is felkerült a netre a rejtélyes állatról.

A rendőrséghez az első észlelést követően sorra érkeztek a bejelentések, többek között egy szolnoki garázs tetején is látták napozni az állatot, elfogni viszont azóta sem sikerült.

Az újabb videó megjelenését követően a Magyar Magánállatkertek és Akváriumok Egyesületét elnöklő Kardos Roland állatkertész, korábbi nagymacskagondozó a Facebookon számolt be arról, hogy mivel "a rendelkezésre bocsátott felvételek alapján többeknek nem volt egyértelmű mit látunk a képsorokon", felvette a kapcsolatot a Szolnoki Rendőr-főkapitánysággal és Both Zoltán vadállatbefogóval. Mivel pedig tőlük úgy értedült, hogy szakmai, hozzáértő bejárás nem történt a helyszínen, ő kiment megvizsgálni a területet, ahol párducra utaló nyomokat, jeleket elmondása szerint nem talált, írja az Egri ügyek.

Nem zárom ki, hogy más területileg nem ide eső Országrészen mint Kiskunhalas, esetleg láthattak akár nagymacskát is, azt azonban el tudom mondani, hogy szakmai körökben szkeptikusak vagyunk, hiszen konkrétumok nélkül ez nem igazolható és ezeknek már mutatkozniuk kellett volna.

- írta posztjában.

Egyelőre tehát nem sikerült a kétségeket eloszlató bizonyítékot találni arra, hogy párduc kószál az országban, mindenesetre most a Bács-Kiskun és Jász-nagykun-Szolnok megyei észlelések után Heves megében is látni vélték az állatot. Az alábbi felvételt olvasónktól kaptuk, elmondása szerint Kerecsendnél készült, és nagyjából 60 centi magasnak tippelte a videóban szereplő állatot. Azt azonban, hogy milyen fajról van szó, ezen felvétel alapján sem lehet pontosan megállapítani.

Január 14-én újabb felvétel került fel a legnagyobb közösségi videómegosztóra, melyről az Egri Ügyek számolt be elsőként. A videó készítője szerint a felvétel Kerecsendnél készült, és nagyjából 60 centi magasnak tippelte a videóban szereplő állatot. Azt a Heves megyében készült felvétel alapján sem lehet megállapítani, pontosan milyen állat látható a képen, ám a videó jól visszaadja készítőjének meglepődését:

Ez nem macska, öcsém, tuti, hogy nem macska.

- mondta.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

párduc

videó

állat

kardos roland

fekete párduc