Őshonos magyar csöppséggel gyarapodott a vidéki állatkert: megszületett Molli!

HelloVidék   
  Megosztom
Őshonos magyar csöppséggel gyarapodott a vidéki állatkert: megszületett Molli!

Mozgalmasan telik a Debreceni Állatkertben az év eleje, ugyanis január 23-án, szinte napra pontosan egy évvel a tavalyi szaporulat után újabb egészséges utód jött világra a hortobágyi törzsállományból származó magyar szürkemarháknál.

A sajtóközlemény szerint a születésnapjára eső névnap szerint Mollinak keresztelt életerős kis üsző kitűnő étvágynak örvend, és egyre nagyobb kíváncsisággal fedezi fel környezetét, bár még sok időt tölt pihenéssel anyja gondoskodása mellett. Érdekesség, hogy fajtanevükkel ellentétben a szürkemarha-borjak vöröses szőrzettel jönnek a világra, és néhány hónapos korukra váltanak jól ismert színükre.

Kiemelt célunk az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, e tekintetben pedig különösen fontos számukra a magyar szürkemarha, amely összetéveszthetetlen küllemével és sok évszázados történetével az Alföld egyik legfőbb jellegzetessége, és máig jelentős gazdasági és kulturális értéket képvisel. Munkatársaink és látogatóink nagy örömére tenyészcsapatunkban évről évre születik új utód a késő téli és kora tavaszi időszakban.

- írták a sajtóközleményben.

Többi lakónkhoz hasonlóan Molli is várja az önzetlen nevelőszülők jelentkezését. Az örökbefogadás neki sok-sok örömet, az állatkertnek pedig hatalmas segítséget jelentene:

Címlap fotó: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debreceni állatkert

szürkemarha