Ezeken a településeken nagy a baj: Miskolc mellett 11 másik város is veszélyes lehet

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ezeken a településeken nagy a baj: Miskolc mellett 11 másik város is veszélyes lehet

A szálló por miatt romlott a levegő minősége az ország több pontján; veszélyes a levegő minősége Miskolcon, Kazincbarcikán, Putnokon, Sajószentpéteren, és további nyolc település - Ajka, Debrecen, Eger, Hernádszurdok, Nyíregyháza, Salgótarján, Tatabánya és Vác - levegőminősége kapott egészségtelen minősítést - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán.

A kisméretű aeroszol-részecskék rövid távon, magas koncentrációban többi között légúti tüneteket, szemirritációt, könnyezést okozhatnak, továbbá súlyosbítják a krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tüneteit, növelik a légúti fertőzések kialakulásának kockázatát - ismertették.

A légszennyezettség különösen veszélyes a gyermekekre, a várandós kismamákra, az idősekre és a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre.

Javasolják, hogy ők lehetőség szerint minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban, hordjanak maszkot kültéren, különösen a veszélyes és az egészségtelen minősítést kapott településeken - olvasható az NNK közleményében.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szállópor

levegő minősége

nnk

levegőszennyezettség