Hobbikertészek titkos trükkje: csodákat művel a szobanövényekkel ez a hétköznapi ital

HelloVidék   
  Megosztom
Hobbikertészek titkos trükkje: csodákat művel a szobanövényekkel ez a hétköznapi ital

Öntözhetjük teával a növényeket? Ezt a kérdést sok hobbikertész tette már fel magának. Különösen azok, akik rendszeresen fogyasztják ezt az italt. Cikkünkben most annak jártunk utána, miért hasznos ez a szobanövényeknek, illetve hogyan kell elkészíteni számukra a tökéletes főzetet.

Csakúgy, mint a kávézacc esetében, van néhány hobbikertész, aki szerint rengeteg jótékony hatása van annak, ha teával öntözzük növényeinket. Furcsának tűnhet, de a Gardeningetc cikke alapján úgy tűnik, hogy valóban működhet.

Ez az egyik legfurcsább kertészeti trükk, ami valóban beválhat a szobanövényeknél

- mondta Leslie Vincents kertészeti szakértő.

A tea és a tealevél csak szerves anyag, amely rendkívül tápláló lehet a növényeink számára. A tealevelek tele vannak nitrogénnel, sokkal többet tartalmaznak, mint a szokásos növényi műtrágyák, és ez elősegíti a növényeink növekedését

- tette hozzá.

Főzz le egy adag teát, amihez két teafiltert használsz, majd hagyd hűlni egy éjszakán át. Ez feltétlenül szükséges, mert nem tesz jót a növénynek, ha forró vagy akár meleg vízzel öntözöd.

- hívta fel a figyelmet a szakember.

Mint mondta, a teában lévő nitrogén, kálium és foszfor jótékony hatással lehet a zöld szobanövényeinkre, de még a kertben élőkre is. Ahogy Leslie mondja, a nitrogén serkenti a levelek növekedését, így elméletileg a teászsákok talajba temetése, hideg teával való öntözés vagy száraz tealevél talajba szórása segíthet a növényeknek, hogy dúsabb levelűek, bokrosabbak, terebélyesebbek legyenek.

A szakember kitért arra is, hogy csak óvatosan kezdjük el öntözni növényeinket, hiszen a tea savasabbá teheti a talajt. Ennek a hacknak a kipróbálása hatással lehet a talaj pH-értékére. Kipróbálhatjuk ezt a trükköt olyan növényeken, amelyek az enyhén savas talajban növekednek a legjobban. Például a mikulásvirág, a hortenzia stb. De ragaszkodjon a szokásos növényi talajhoz a lúgos körülményeket kedvelő növények esetében.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tea

teafőzés

kertészkedés

hobbikertész

szobanövény

szobanövény gondozás

szobanövények

teafilter

teakészítés