Pusztító széllel támad tél tábornok: van olyan város, ahol 127 km/órás orkán tombolt

HelloVidék   
  Megosztom
Pusztító széllel támad tél tábornok: van olyan város, ahol 127 km/órás orkán tombolt

Brutális szél terítette le az országot, van olyan település ahol 100 km/óra felett mértek értékeket. Éppen ezért figyelmeztető, narancs és citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzések szerint a hét első felében egymás után érkeznek az újabb frontok, kedd éjjel nagyobb területen havazhat. Mutatjuk, mire számíthatunk még.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint vasárnap a délelőtti órákban egyre nagyobb területen viharossá fokozódik az északnyugati szél. A délnyugati tájak és az északkeleti határvidék kivételével erősen viharos széllökésekre (> 90 km/h) is számítani kell.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Bőven 120 km/óra fölötti széllökést mért az Országos Meteorológiai Szolgálat negyed tíz környékén a fővárosban. A János-hegyen 127 km/órás orkán tombolt. Az Időkép mérőhálózata is magas értéket mutatott egy településen. Mérésük szerint szintén brutális széllőkést, 100 km/órát mértek az ország északnyugati részén található Sarródon.

Mire számíthatunk jövőhéten?

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn melegfront felhőzete borítja be hazánkat, a nap második felében nyugat felől több helyen számíthatunk kisebb esőre, északon, északkeleten havas esőre, havazásra is. A nyugatira-délnyugatira forduló szél csillapodik, élénk lökések az ország keleti, északkeleti felén lehetnek. 2 és 8 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Keddre megérkezik a soron következő hidegfront, feltámad az északias szél, viharos lökésekkel a Dunántúlon élők számoljanak. A felhőátvonulásokból elszórtan záporok, hózáporok alakulhatnak, de napsütésből sem lesz hiány. Reggel a legtöbb helyen fagyni fog, délután pedig 2-7 fokra készülhetünk. Kedd éjjel melegfront felhőzete húzódik fölénk, északnyugat felől egyre többfelé havazni kezd.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tél tábornok

időjárás

időjárás előrejelzés

havazás

zápor

villámlás

dörgés

szél

orkán