Tél végi babyboom Debrecenben: a látogatók új kedvencei a cuki kecskegidák + FOTÓ

HelloVidék   
  Megosztom
Tél végi babyboom Debrecenben: a látogatók új kedvencei a cuki kecskegidák + FOTÓ

A hűvös téli időszak is mozgalmasan telik a Debreceni Állatkertben, ahol a héten összesen négy egészséges gida, köztük egy ikerpár jött a világra a házikecskék csapatában.

Az apróságok számára játszótársakból és felfedeznivalóból sincs hiány, hiszen mind együtt nevelkednek a Vidámpark területén található tágas vadaskertben, ahol a látogatók születésük óta megtekinthetik őket. Az intézmény házikecskéinél hagyományosan a télvégi-koratavaszi időszakban várható a bébibumm; tavaly például január végétől április közepéig összesen öt utóddal bővült az állomány

- adta hírül a közleményében a Debreceni Állatkert.

Fotó: Debreceni Állatkert
Fotó: Debreceni Állatkert

Az állatkert alapításától kezdve igyekszik bemutatni nemcsak a nagyvilág megannyi különleges vad állatfaját, hanem azokat a háziasított állatfajtákat is, amelyek városi környezetben nem kevésbé egzotikusnak számítanak.

Az állatsimogató legnépszerűbb lakói közé tartozó kecskéket (Capra hircus) nagyjából a juhval egy időben háziasították, így ők az egyik legősibb haszonállatfaj. Elsősorban húsáért és tejéért tartják, de szőrét, szarvát és bőrét is hasznosítják; a világ egyik legfinomabb fonala, a moher például az angórakecske szőréből készül. A macska után a kecske a legönállóbb háziállat, ebből adódóan könnyen vissza is vadulhat, ha elszabadul. A kecskék rendkívül jól másznak, egyensúlyérzékük kiváló; ők az egyedüli kérődzők, amelyek képesek fára mászni

- írták.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debreceni Állatkert

kecskegida