Kiadták a figyelmeztetést: 4 megyében tilos a tűzgyújtás, komoly büntetés járhat érte

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: 4 megyében tilos a tűzgyújtás, komoly büntetés járhat érte

A csapadékszegény és a szeles időjárás miatt négy megyében is jelentősen megnőtt a tűzveszély. Figyelem, a belterületi kerti és növényi hulladék égetése is tilos ezeken a területeken!

A Nébih tájékoztatása szerint az elmúlt időszak száraz és szeles időjárása miatt egyre nagyobb területen található száraz biomassza az erdős, valamint az erdő környéki területeken, emiatt 4 megyében tűzgyújtási tilalom van érvényben.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

A tiltás alól az önkormányzat adhat felmentést, melyben szabályozza az égetés feltételeit, körülményeit.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is. A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy a tűzgyújtási tilalom alá eső területeken kiemelten fontos a korlátozó előírások betartása.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időkép

időjárás