Kiadták a figyelmeztetést: 4 megyében tilos a tűzgyújtás, komoly büntetés járhat érte

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: 4 megyében tilos a tűzgyújtás, komoly büntetés járhat érte

A csapadékszegény és a szeles időjárás miatt négy megyében is jelentősen megnőtt a tűzveszély. Figyelem, a belterületi kerti és növényi hulladék égetése is tilos ezeken a területeken!

A Nébih tájékoztatása szerint az elmúlt időszak száraz és szeles időjárása miatt egyre nagyobb területen található száraz biomassza az erdős, valamint az erdő környéki területeken, emiatt 4 megyében tűzgyújtási tilalom van érvényben.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

A tiltás alól az önkormányzat adhat felmentést, melyben szabályozza az égetés feltételeit, körülményeit.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is. A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy a tűzgyújtási tilalom alá eső területeken kiemelten fontos a korlátozó előírások betartása.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időkép

időjárás