Kiadták a figyelmeztetést: 4 megyében tilos a tűzgyújtás, komoly büntetés járhat érte

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: 4 megyében tilos a tűzgyújtás, komoly büntetés járhat érte

A csapadékszegény és a szeles időjárás miatt négy megyében is jelentősen megnőtt a tűzveszély. Figyelem, a belterületi kerti és növényi hulladék égetése is tilos ezeken a területeken!

A Nébih tájékoztatása szerint az elmúlt időszak száraz és szeles időjárása miatt egyre nagyobb területen található száraz biomassza az erdős, valamint az erdő környéki területeken, emiatt 4 megyében tűzgyújtási tilalom van érvényben.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

A tiltás alól az önkormányzat adhat felmentést, melyben szabályozza az égetés feltételeit, körülményeit.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is. A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy a tűzgyújtási tilalom alá eső területeken kiemelten fontos a korlátozó előírások betartása.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időkép

időjárás