Hoppá, megérkezett az idei első gólya: ezen a magyar településen tűnt fel

HelloVidék   
  Megosztom
Hoppá, megérkezett az idei első gólya: ezen a magyar településen tűnt fel

A téves riasztások után most valóban egy hazatért gólyát fotóztak. Vizslás-Újlak térségében találkoztak vele.

Január 24-én az a téves információ terjedt, hogy Vörs térségébe tért haza az első gólya, ám hamar kiderült, hogy egy áttelelő páldányról szóltak a hírek. Most azonban egy olyan helyen láttak gólyát, ahol 40 kilométeres körzetben nem volt áttelelő állat - írta az Időkép.

A Nógrád megyei Vizslás-Újlakra február 21-én, kedden tért haza a nyomkövető nélküli fehér gólya - olvasható a Telető gólyák - Gólyateleltetés facebook oldalon is. A hím egyed visszatérő lakója a fészeknek, ám az utóbbi éveknél egy teljes hónappal hamarabb jött haza. Hogy hol töltötte a telet, arról csak találgathatunk. Nem biztos, hogy ő az első, aki hazatért, más oldalakon arról számolnak be, hogy Somogy megyében láttak több példányt is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gólya

tavasz