Hoppá, megérkezett az idei első gólya: ezen a magyar településen tűnt fel

HelloVidék   
  Megosztom
Hoppá, megérkezett az idei első gólya: ezen a magyar településen tűnt fel

A téves riasztások után most valóban egy hazatért gólyát fotóztak. Vizslás-Újlak térségében találkoztak vele.

Január 24-én az a téves információ terjedt, hogy Vörs térségébe tért haza az első gólya, ám hamar kiderült, hogy egy áttelelő páldányról szóltak a hírek. Most azonban egy olyan helyen láttak gólyát, ahol 40 kilométeres körzetben nem volt áttelelő állat - írta az Időkép.

A Nógrád megyei Vizslás-Újlakra február 21-én, kedden tért haza a nyomkövető nélküli fehér gólya - olvasható a Telető gólyák - Gólyateleltetés facebook oldalon is. A hím egyed visszatérő lakója a fészeknek, ám az utóbbi éveknél egy teljes hónappal hamarabb jött haza. Hogy hol töltötte a telet, arról csak találgathatunk. Nem biztos, hogy ő az első, aki hazatért, más oldalakon arról számolnak be, hogy Somogy megyében láttak több példányt is.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gólya

tavasz