Ilyet se látni minden nap: különleges ritkaságba botlottak a debreceni Erdőspusztán

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyet se látni minden nap: különleges ritkaságba botlottak a debreceni Erdőspusztán

Ez az apró párfány leginkább hegyvidéki sziklás helyeken nő. Kevés alföldi előfordulása kutak belsejéből, vagy árnyas kőfalakról ismert - most viszont találtak egy igazán szép példányt.

Fészektérképezés közben botlott bele Demeter László, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársa a Panoráma út mentén egy nyárfákkal elegyes fenyőültetvényben az aranyos fodorkába (Asplenium trichomanes).

Ez az apró párfány leginkább hegyvidéki sziklás helyeken nő. Kevés alföldi előfordulása kutak belsejéből, vagy árnyas kőfalakról ismert. Itt viszont a sík homokos talajon nő. Boros Ádám az 1930-as években arról írt, hogy a Nyírség ültetett fenyveseiben előfordul, de erre eddig nem találtunk bizonyítékot. Egyébként akkoriban a Debreceni Nagyerdő lövöldéjének árkaiban is élt

- írták a nemzeti park Facebook-oldalán, majd hozzátették, nem védett a faj, de itt nagy ritkaság.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

nemzeti park

páfrány