Kiadták a friss előrejelzést: ebből a hétvégén még hózápor is lehet

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Kiadták a friss előrejelzést: ebből a hétvégén még hózápor is lehet

Itt a tavasz, hol a tavasz? Március elkezdődött, de a tavaszi idő még várat magára. Kezdetben kisebb havazás néhol az északi tájakon alakul ki, délután egy-egy zápor, hózápor főként a Dunántúlon.

Szombaton eleinte nagyobb területen kisüt a nap, délutánra azonban többfelé erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, a legtöbb napsütésre keleten, délkeleten számíthatunk - írta az Időkép. Kezdetben kisebb havazás néhol az északi tájakon alakul ki, délután egy-egy zápor, hózápor főként a Dunántúlon. Többfelé élénk, északkeleten néhol erős lesz az északkeleti szél. Napközben 3-8 fok várható.

Vasárnap reggel túlnyomóan napos idő várható, de napközben dél felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Délután a legtöbb helyen már csak szűrt napsütésre készülhetünk. Délen gyenge eső előfordulhat, este délnyugaton havas eső, kisebb havazás. Több helyen megélénkül az északkeleti szél. Hajnalban -9, -1, délután 5-9 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn sok felhő lesz felettünk, kisebb havazás, havas eső a déli, középső tájakon néhol előfordulhat. Élénk, a Dunántúlon és északkeleten erős, néhol viharos lesz az északi szél. Hajnalban -7, -1, délután 2-6 fok valószínű.

Kedden napos, gomolyfelhős időre készülhetünk. Havas eső, záporok, hózáporok az északkeleti, keleti, délkeleti tájakon több helyen kialakulhatnak. A középső tájak kivételével élénk, erős marad az északi szél. A fagyos reggel után, délután 3-7 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Szerdán is változóan felhős-napos idő ígérkezik. A nyugati, délnyugati tájak kivételével helyenként hózápor, zápor kialakulhat. Marad az élénk, néhol erős északias légmozgás. A csúcshőmérséklet 2 és 7 fok között alakulhat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

idojaras