Elképesztő videó: a hazánkban őshonos mérgeskígyó saját bőrében esett csapdába

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Elképesztő videó: a hazánkban őshonos mérgeskígyó saját bőrében esett csapdába

A Rákosivipera-védelmi Központban készült egy felvétel arról, hogy egy fiatal rákosi vipera szemmel láthatóan elveszett a saját levedlett bőrében, írja a Fertő-Hanság Nemzeti Park a Facebook-oldalán.

A Rákosivipera-védelmi Központban készült egy nem mindennapi felvétel arról, hogy egy fiatal rákosi vipera szemmel láthatóan saját levedlett bőrében került csapdába - írja a Fertő-Hanság Nemzeti Park a Facebook-oldalán.

A különleges esetről videó is készült, amin egy fiatal rákosi vipera látható, aki szemmel láthatóan elveszett a saját levedlett bőrében. Valami oknál fogva visszamászott, és csupán segítséggel tudott szabadulni saját fogságából.

A rákosi vipera (Vipera ursinii rakosiensis) a pikkelyes hüllők rendjébe, a kígyók alrendjébe és a viperafélék családjába tartozó parlagi vipera (Vipera ursinii) egy alfaja. Kizárólag Magyarországon előforduló, rendkívül ritka mérgeskígyó, a Kárpát-medence faunájának elismerten legveszélyeztetettebb állata. Az idők folyamán – Rákosi Mátyásra tekintettel – politikai okokból (és a faj szempontjából helytelenül) parlagi viperának és rákosréti viperának is nevezték. Az Alföldön a homoki vipera névvel illették, azonban a hivatalos természettudomány ezt a megnevezést egy másik faj (Vipera ammodytes) megjelölésére alkalmazza.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fertő-hansági nemzeti park

vipera