Megdöbbentő: sáros esőt jósolnak Magyarországra, itt a magyarázat

HelloVidék   
  Megosztom
Megdöbbentő: sáros esőt jósolnak Magyarországra, itt a magyarázat

Nagy mennyiségű szaharai port söpörhet Európa fölé a Celia ciklon a hét közepén. A Kárpát-medencébe jut belőle.

Az idei tavasz első nagyobb szaharai porkitörése veheti célba Európát az előttünk álló héten. Az Ibériai-félszigettől délnyugatra, Marokkó partjainál egy erősebb ciklon mélyül ki hétfőn, ami kiadós esőzéseket, viharos szelet hoz Portugáliába és Spanyolországba. A nagy területen várható veszélyes időjárási jelenségek miatt már nevet is kapott a légörvény, melyet Celiára kereszteltek - írta az Időkép.

Celia hidegfrontja a Szahara fölé is behatol nagy mennyiségű port emelve a magasba. Ez a hatalmas portömeg pedig egyenesen Európa felé veszi az irányt. Az Athéni Egyetem által futattot SKIRON modell por előrejelzése szerint jövő vasárnapra teljesen szétterülhet a kontinens nyugati, középső és déli része fölött.

Nyugat-Európában több helyen alakulhat ki sáros eső, különösen Spanyolországban, Portugáliában és a Földközi-tenger nyugati medencéjében, ahol pedig nem lesz csapadék barnás, aranysárga árnyalatokban tündökölhetnek a naplementék és a napkelték.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

idokep

szaharai por

előrejelzés