Eszméletlen virgonc kis cukiságok születettek: zajlik az élet ebben a vidéki állatkertben

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Eszméletlen virgonc kis cukiságok születettek: zajlik az élet ebben a vidéki állatkertben

A tavasz megújulást hozott a Debreceni Állatkert állatsimogatójába is, ahol a napokban két egészséges utóddal, egy kossal és egy jerkével gyarapodott a cigája bárányok csapata. A virgonc kisbárányok jókedvűen és sok játékkal töltik idejüket a szüleikkel és kameruni törpekecskékkel közös társaskifutóban, ahol a látogatók születésük óta testközelből találkozhatnak velük. Jellegzetes, homokszínű bundájuk nagyjából egyéves korukra világosodik ki.

A Debreceni Állatkert kiemelt feladatának tekinti az őshonos, illetve hazánkban nagy múltú állatfajok és fajták génállományának megőrzését, ezért is tartja 2016 óta a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjának törzsállományából származó cigája juhokat. A kisázsiai származású cigája a XVIII. század végén került hazánkba, és igen gyorsan el is terjedt, mivel hegyvidéki eredete ellenére jól alkalmazkodott az alföldi tartáshoz, illetve húsa és teje mellett a helyi juhfajtáknál finomabb gyapja is jól hasznosítható. Jellegzetessége a hosszú, lelógó fül. Több színváltozata is létezik, de Magyarországon a fekete fejű és fehér gyapjas a leggyakoribb - olvasható a Debreceni Állatkert közleményében.

Címlapkép és fotó: Debreceni Állatkert

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debreceni Állatkert