Gyökeres változás jön: itt a várva várt eső, de mennyi csapadék hullhat? + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Gyökeres változás jön: itt a várva várt eső, de mennyi csapadék hullhat? + Videó

A hosszú aszályos időszak után a várva várt csapadék megérkezik, egy mediterrán ciklon hoz esőt, záporokat, pénteken zivatarokat.

A földek már nagyon várják az esőt, ami valamelyest enyhít majd a szárazságon, de még legalább egy hétig tartó esőzésre lenne szükség. Március hónapban az átlag csapadékmennyiség 30 mm, az elmúlt hónapban viszont ennek töredéke sem esett. A hónap közepén néhány millimétert kelet kapott, a Dunántúlon legutóbb február végén esett elhanyagolható mennyiség.

Jó hír tehát a mezőgazdaságnak, hogy országszerte várható ma eső, zápor, és mennydörgéssel is kell számolni. Csütörtökön néhol, pénteken helyenként a keleti, délkeleti tájakon alakulhat ki zivatar. Péntek estig néhol 40 mm-t meghaladó mennyiség eshet - írta az Időkép.

A folytatásban

Az Időkép előrejelzésében szombaton is sok lesz fölöttünk a felhő, dél felől ismét többfelé kialakulhat eső, zápor. A hegyekben már napközben, síkvidéken pedig estétől havas eső, havazás válthatja az esőt. Sokfelé marad a szeles idő. Délután 5-15 fok várható, éjjel viszont sokfelé fagypont közelébe hűl a levegő.

Vasárnap kezdetben sokfelé várható havas eső, havazás, néhol eső, majd napközben csökken a csapadékhajlam, délután nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. Élénk, erős, a Dunántúlon viharos lesz az északnyugati szél. Napközben is csak 4-9 fokot mérhetünk. Hétfőn reggel többfelé fagyhat. Napközben szeles, felhős időre, 7-13 fokra számíthatunk.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

eső

aszály

előrejelzés