Népi időjósló nap ez a mai: ha esik, szuper jövő vár ránk, de mi lesz, ha kisüt a nap?

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Népi időjósló nap ez a mai: ha esik, szuper jövő vár ránk, de mi lesz, ha kisüt a nap?

Tudtátok? Időjósló nap ez a mai: Szent György nap előtt megszólaló béka esőtlen nyarat jelez; viszont akkor lesz bő termés, ha Szent György napján akkora eső esik, hogy még az áldomásozók orra is besárosodik. De lássuk csak, mit mutat az előrejelzés, milyen hét vár ránk?

Vasárnap a tavaszi időben többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporokra, zivatarokra is számítani kell. Sokfelé élénk, erős, északnyugaton viharos lesz a déli-délnyugati szél. Hajnalra foltokban pára, köd képződhet. Reggel 2 és 10, délután 17 és 26 fok között alakul a hőmérséklet - írta az Időkép.

Hétfőn napos-gomolyfelhős időre készülhetünk, elszórtan egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugatias szél. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Kedden mindenhol számíthatunk többórás napsütésre, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan futó zápor, néhol esetleg zivatar is kialakulhat. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Napközben 18-23 fokot mérhetünk.

Szerdán többfelé kialakuhat eső, zápor, helyenként zivatar is. Az élénk, néhol erős északias szélben 13-22 fok közé melegedhet a levegő, keleten, délkeleten és délen számíthatunk a melegebb időre. Csütörtökön már több napsütésre van kilátás, csak elszórtan fordulhat elő eső, zápor. Az élénk, erős északias szélben 13-20 fokot mutathatnak a hőmérők.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

szent györgy napja

tavasz