Érdemes bekészíteni az esernyőt: itt várható vihar, zivatar, villámlás

HelloVidék   
  Megosztom
Érdemes bekészíteni az esernyőt: itt várható vihar, zivatar, villámlás

Az Időkép előrejelzése szerint, vasárnap a napsütést többfelé gomolyfelhők zavarhatják meg, emellett főként a Dunántúl nyugati felén fátyolfelhőzet is boríthatja az eget. Elszórtan átmenetileg egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar is kialakulhat. A keleti-délkeleti szél a keleti, északkeleti tájakat leszámítva többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos is lehet. Délután 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, a reggeli órákban a Dunántúlon nyugati felében lévő záporokat akár dörgés, villámlás is kísérheti. Napközben elsősorban a Dunántúl nyugati és északnyugati felében, valamint kisebb számban, de az ország déli és középső tájain alakulhatnak ki zivatarcellák.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Legkisebb esély konvektív csapadék előfordulására az északkeleti megyékben van. Egy-egy erősebb gócot szélerősödés (~ 45-55 km/h), intenzív csapadék (~ 15-20 mm), esetleg apró szemű (< 1 cm) jég kísérhet.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időkép

időjárás