Különös égi jelenségeket vettek videóra az Alföldön: több tornádó söpört végig a tájon

HelloVidék   
  Megosztom
Különös égi jelenségeket vettek videóra az Alföldön: több tornádó söpört végig a tájon

Tegnap délután az Alföldön sorra jelentek meg a záporok, zivatarok kíséretében a nálunk kevéssé megszokott meteorológiai jelenségek. Kunmadaras közelében tornádótölcsért kaptak lencsevégre, de tubát és porördögöt is fotóztak több helyen. Egy nap alatt három nem-mezociklonális tornádót is sikerült megörökíteni.

Tegnap délután az Alföldön is sorra pattantak ki a záporok, zivatarok, Kunmadaras közelében újabb tölcsér érhetett földet, írja az Időkép.

Nem volt hiány délután a záporokból, zivatarokból. Észlelőink tubát, porördögöt is lencsevégre kaptak, Alsónémedi közelében pedig feltételezhetően egy nem-mezociklonális tornádó is földet érhetett.

Nem kellett sokat várni az újabb felhőtölcsérre, Kunmadaras közelében Kálmán Andrásnak valószínűleg szintén egy nem-mezociklonális eredetű tornádót sikerült megörökítenie:

Alsónémedi és Kunmadaras mellett a Hajdú-Bihar megyei Hosszúpályi közelében is kialakult egy nem-mezociklonális tornádó kedd délután.

Hentes László Levente videója a tornádóról hosszabb és rövidebb (hang nélküli) változatban is megtekinthető:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

tornádó

tuba

porördög

kunmadaras

alföld