Különös égi jelenségeket vettek videóra az Alföldön: több tornádó söpört végig a tájon

HelloVidék   
  Megosztom
Különös égi jelenségeket vettek videóra az Alföldön: több tornádó söpört végig a tájon

Tegnap délután az Alföldön sorra jelentek meg a záporok, zivatarok kíséretében a nálunk kevéssé megszokott meteorológiai jelenségek. Kunmadaras közelében tornádótölcsért kaptak lencsevégre, de tubát és porördögöt is fotóztak több helyen. Egy nap alatt három nem-mezociklonális tornádót is sikerült megörökíteni.

Tegnap délután az Alföldön is sorra pattantak ki a záporok, zivatarok, Kunmadaras közelében újabb tölcsér érhetett földet, írja az Időkép.

Nem volt hiány délután a záporokból, zivatarokból. Észlelőink tubát, porördögöt is lencsevégre kaptak, Alsónémedi közelében pedig feltételezhetően egy nem-mezociklonális tornádó is földet érhetett.

Nem kellett sokat várni az újabb felhőtölcsérre, Kunmadaras közelében Kálmán Andrásnak valószínűleg szintén egy nem-mezociklonális eredetű tornádót sikerült megörökítenie:

Alsónémedi és Kunmadaras mellett a Hajdú-Bihar megyei Hosszúpályi közelében is kialakult egy nem-mezociklonális tornádó kedd délután.

Hentes László Levente videója a tornádóról hosszabb és rövidebb (hang nélküli) változatban is megtekinthető:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

tornádó

tuba

porördög

kunmadaras

alföld