Ma sem ússzuk meg eső nélkül: figyelmeztetést adtak ki az egész országra

HelloVidék   
  Megosztom
Ma sem ússzuk meg eső nélkül: figyelmeztetést adtak ki az egész országra

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán a napos időszakok mellett legkisebb eséllyel délnyugaton alakulhat ki zápor, zivatar, máshol több helyen számítani kell előfordulásukra. A délies szél nyugaton zivataroktól függetlenül is megélénkülhet, máshol pedig a zivatarok idején erős, viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban keleten pára-, ködfoltok képződhetnek. A 6-12 fokos kora reggelt 20-26 fokos délután követi.

Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint a késő délelőtti óráktól ismét több helyen várható zivatarok kialakulása. Először a hegységek közelében (Északi-, Dunántúli-középhegység, budai hegyek) és az északi megyékben, majd az Alföldön, később délebbre is többfelé pattanhatnak ki zivatarok.

Az erősebb cellákat lokálisan intenzív csapadék (> 20 mm), illetve apró szemű (< 1 cm) jég is kísérheti, környezetükben átmenetileg viharos lökések is lehetségesek (~60 km/h). Az esti órákban várhatóan lecseng a zivatartevékenység.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

omsz

országos meteorológiai szolgálat

előrejelzés

figyelmeztetés

zivatar

vihar

viharos szél

széllökés