Ma sem ússzuk meg eső nélkül: figyelmeztetést adtak ki az egész országra

HelloVidék   
  Megosztom
Ma sem ússzuk meg eső nélkül: figyelmeztetést adtak ki az egész országra

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán a napos időszakok mellett legkisebb eséllyel délnyugaton alakulhat ki zápor, zivatar, máshol több helyen számítani kell előfordulásukra. A délies szél nyugaton zivataroktól függetlenül is megélénkülhet, máshol pedig a zivatarok idején erős, viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban keleten pára-, ködfoltok képződhetnek. A 6-12 fokos kora reggelt 20-26 fokos délután követi.

Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint a késő délelőtti óráktól ismét több helyen várható zivatarok kialakulása. Először a hegységek közelében (Északi-, Dunántúli-középhegység, budai hegyek) és az északi megyékben, majd az Alföldön, később délebbre is többfelé pattanhatnak ki zivatarok.

Az erősebb cellákat lokálisan intenzív csapadék (> 20 mm), illetve apró szemű (< 1 cm) jég is kísérheti, környezetükben átmenetileg viharos lökések is lehetségesek (~60 km/h). Az esti órákban várhatóan lecseng a zivatartevékenység.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

omsz

országos meteorológiai szolgálat

előrejelzés

figyelmeztetés

zivatar

vihar

viharos szél

széllökés