Kifehéredett a táj a Kékesen, de ez még mind semmi: durva az, ami országszerte várható

HelloVidék   
  Megosztom
Kifehéredett a táj a Kékesen, de ez még mind semmi: durva az, ami országszerte várható

Szerdán olyan jég szakadt Kékestetőre, hogy kifehéredett a táj. Ma is kora délután beindultak a zivatarok, először a Bakonyban dörrent meg az ég, aztán a Dunántúlon többfelé.

Szerdán a késő délelőtti óráktól sorra pattantak ki a záporok, zivatarok észak-keleten. A berobbant légkör lokálisan intenzív csapadékhullást, jégesőt produkált. Az Időkép.hu kékestetői kameráján mintha havazott volna, a jégeső pillanatok alatt kifehérítette a csúcsot:

Ma is kora délután beindultak a zivatarok, először a Bakonyban dörrent meg az ég, aztán a Dunántúlon többfelé, másutt néhol - írta az Időkép.hu.

A Bakony térségében kialakult egy-két cellából hamar több lett, leszakadt az ég, a cellák lassan vonulnak északi, északkeleti irányba, így még kiadós öntözés várható.

A folytatásban is nagy esőzések várhatóak

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, és ismét több tájegységünkön kialakulhatnak elszórtan átmeneti jelleggel záporok, zivatarok. A Dunántúlon és az Alföld déli felén élénk lehet a keleties szél, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalban 7 és 14, délután 22 és 27 fok között alakul a hőmérséklet, de a zivatarokat követően több fokot hűlhet a levegő.

Szombaton ismét gyakran zavarhatják felhők a napsütést, és elszórtan záporok, zivatarok ismét kialakulhatnak. A szél elsősorban záporok, zivatarok környezetében támadhat fel, de helyenként ettől függetlenül is élénk lehet. A legmelegebb órákban 21-27 fokot mérhetünk.

Vasárnap folytatódik a változóan napos-felhős idő. Elszórt záporokra, zivatarokra ezen a napon nyugaton és északnyugaton van a legnagyobb esély. Helyenként élénk, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos lesz a szél. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

előrejelzés időkép

vihar

esőzés