Nincs menekvés, tényleg kutyamelegünk lesz: még a héten néhol 32-33 fok is lehet

MTI   
  Megosztom
Nincs menekvés, tényleg kutyamelegünk lesz: még a héten néhol 32-33 fok is lehet

Ma csak fátyol-, illetve kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, csapadék nem várható. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. Erősödik a nappali felmelegedés, a csúcshőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Napos idővel köszönt be a nyári idő hét közepén. A hőmérséklet csütörtökön tetőzik, a napsütést csak délután északon válthatja pár percig egy-egy zápor, zivatar. Az UV-sugárzás a napos időben elérheti az erős tartományt. A csúcshőmérséklet a hegyvidéki tájakat leszámítva 29-33 fokot érhet el, a legmelegebb a Nyugat-Dunántúlon és a főváros környékén lehet, itt lokálisan, a helyi hatások függvényében

A május 12-ére vonatkozó melegrekord azért nincs veszélyben. 1958-ban ezen a napon Ásotthalmon 35,5 fokot mért az OMSZ.

Csütörtök délután északnyugatira fordul a szél, és egy hidegfront éri el az országot. Pénteken már sokfelé záporok, zivatarok jellemzik majd az időjárást, nagyobb lesz a szél, és pár fokkal visszaesnek a maximumok.

A folytatásban

Pénteken egy hidegfront hatására több helyen előfordulhatnak záporok, zivatarok, néhol heves zivatarok jégesővel, viharos széllel. Az északnyugati szél zivataroktól függetlenül is többfelé feltámadhat. Napközben 24-32 fok várható, északnyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket, valamint zivatarok környezetében hirtelen visszaeshet a hőmérséklet - írta az Időkép.

A front mögött szombaton a legtöbb helyen napos időre van kilátás, csak nyugaton lehet több felhő, itt néhol egy-egy zápor előfordulhat,. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. Csak néhány fokot esik vissza a hőmérséklet, délután 23-28 fokot mérhetünk. Vasárnap napos, száraz idő várható 25-29 fokos maximumokkal.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés