Égiháború riasztotta éjszaka a fél Dunántúlt: a folytatásban sem lesz sok köszönet + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Égiháború riasztotta éjszaka a fél Dunántúlt: a folytatásban sem lesz sok köszönet + Videó

Cikáztak hajnalban a villámok a Dunántúlon és délen, a Dunántúl egyes részein rövid idő alatt 20-30 mm esett. Az égiek a mai nap is hasonló meglepetésekkel készülnek, heves zivatarok jönnek, helyenként még felhőszakadás, jégeső is lehet.

Éjjel egy tőlünk északnyugatra elhelyezkedő ciklon melegszektorába kerültünk, így labilizálódott felettünk a légtömeg, és záporok, zivatarok alakultak ki. Napközben a csapadéktömb kelet felé húzódik, nagy hőmérsékleti kontraszt kialakulása várható az országon belül.

Reggelig a Balaton és a Velencei-tó környékén 10-20 mm-t, Bölcskén 26 mm-t mértek csapadék-automatáink. Az Időkép észlelőjének mérései alapján Ajkán 30 mm esett. A csapadék nem csendben vonult át, sokfelé villámok keltették a környékbelieket. Az Időkép kamerái is elcsíptek néhányat:

A folytatásban...

Keddre virradó éjszaka és hajnalban a Dunántúlon és a középső tájakon alakulhat ki zápor, zivatar helyenként felhőszakadással, jégesővel – írja az Időkép.

Napközben keleten, északkeleten marad felhősebb az ég, itt elszórtan eső, zápor, néhol zivatar előfordulhat. A Dunántúlon több napsütés ígérkezik, de a délután második felében nyugat felől záporok, zivatarok érkezhetnek. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 21 és 31 fok között alakulhat, délen lesz melegebb.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

villámlás

front