A profiktól tanulhatsz: most kiderül, hogy lesz magaságyásból, mini édenkert

MTI   
  Megosztom
A profiktól tanulhatsz: most kiderül, hogy lesz magaságyásból, mini édenkert

A növényvilág sokféleségét és az emberi életben betöltött rendkívüli szerepét bemutató tudományos előadásokkal és családi programokkal köszöntik a növények napját szombaton a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) idén százéves füvészkertjében - közölték a szervezők.

Délelőtt és kora délután az SZTE és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont oktatói és kutatói tartanak előadásokat

  • a klímaváltozásra adható lehetséges válaszokról,
  • az inváziós fajokról, a növények érzékeléséről, valamint a környezeti ingerekre adott válaszaikról,
  • de az érdeklődők megismerhetik a zöld géntechnológia kínálta lehetőségeket
  • vagy azt, ki-ki saját környezetében, balkonládákban, magas ágyásokban hogyan alakíthat ki "mini édenkerteket".

Látványos programnak ígérkezik Rácz Lajos zöldségszobrász bemutatója, ahogy az a fotókiállítás is, melyet a botanikuskertben készült felvételekből rendeznek. Családi öko élményprogramot kínál a Kezes-lábas játszóház, ahol egyedi készítésű, legtöbbször roncstelepről megmentett kerékpárokból épített eszközökkel végrehajtott feladatok hívják fel a résztvevők figyelmét a környezettudatosság, a mozgás és az összefogás fontosságára.

A SZTE Füvészkertje minikert-építési pályázatot hirdetett általános iskolások számára, melyre 22 pályamű érkezett szegedi, sándorfalvi és hódmezővásárhelyi csapatoktól. A verseny eredményét - amely a közönség szavazatai alapján dől el - szombat délután hirdetik ki.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szeged

magaságyás