Kiadták a figyelmeztetést: 3 megyében durva felhőszakadás és jégeső is lehet

MTI   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: 3 megyében durva felhőszakadás és jégeső is lehet

Többfelé várható zápor is a hétvégén. A tartósan csapadékos területeken hűvösebb is lesz, helyenként 15 Celsius-fok körül alakulnak a csúcsértékek - derül ki az előrejelzésekből.

Napközben az Északi-középhegységben, Észak-Alföldön a megerősödő nyugati szelet kísérő legerősebb lökések 60-65 km/h körül várhatók, majd estére csillapodik a szél. Ekkor főként a délnyugati országrészben labilizálódik a légkör, de késő délutánig zivatar kialakulására még kicsi az esély.

Késő délután, este egy érkező hidegfront előterében előbb a Dunántúl nyugati tájain (főleg az Alpokalján, Zalában), majd kelet, délkelet felé fejlődve a késő esti órákban elsősorban a Dél-Dunántúlon (valamint a Duna-Tisza köze déli részén) zivatarok kialakulása várható. Jobb eséllyel a délnyugati, nyugati határ közeli térségekben (Vas, Zala, Somogy határhoz közeli tájain) akár heves zivatar is kialakulhat, amelyhez viharos (ált. 70-90 km/h körüli) széllökés és nagyobb méretű (2 cm-t elérő, meghaladó átmérőjű) jég, illetve felhőszakadás (> 25-30 mm) társulhat. Az éjszakai, szombat hajnali órákban a déli, délnyugati országrészben is fokozatosan lecsenghetnek az intenzívebb zivataros csapadékgócok - írta az OMSZ honlapján.

A folytatásban

Szombaton az ország déli felében sokfelé kialakulhat eső, zápor, itt lesz hűvösebb, borongósabb az idő. Naposabb időszakok az északi tájakon lehetnek. Többfelé élénk, helyenként erős lehet az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 24 fok között alakul.

Vasárnap északon és a Dunántúlon sokfelé eső, záporok lesznek jellemzők, a kissé szeles keleti, délkeleti tájakon elszórtan alakulhatnak ki záporok. Napközben 13-24 fokra van kilátás, a borús, esős tájakon mérhetjük majd az alacsonyabb értékeket.

Hétfőn a hűvös reggel után napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, helyenként alakulhat ki egy-egy kisebb zápor. Élénk délnyugati szélre, 19-26 fokos maximumokra van kilátás. Kedden is lehet kevés zápor, és megélénkülhet a szél, de a maximumok emelkednek, 22-29 fokot mérhetünk.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés