Döbbenet, újra látták a medvét Magyarországon! Hoppá, ez egy másik! +Fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenet, újra látták a medvét Magyarországon! Hoppá, ez egy másik! +Fotók

Múlt héten derült ki, hogy Pest megyében kóborol egy magányos barna medve. Az állatot először Acsa közelében látták, később Ikladnál le is fotózták. Azóta Nógrád megyébe is átruccant, legutóbb pedig Kartal közelében, a Virágospusztai Vadásztársaság területén tett látogatást. Ez a most észlelt medve azonban nem az egy héttel ezelőtt arra járó ragadozó, hanem egy sokkal termetesebb.

Múlt héten derült ki, hogy Pest megyében kóborol egy magányos barna medve. Az állatot először Acsa közelében látták, később, Ikladnál pedig már le is fotózták. Azóta Nógrád megyébe is kirándult, legutóbb pedigKartal közelében, a Virágospusztai Vadásztársaság területén tett látogatást.

Ma hajnalban, a temető mellett – azaz ugyanazon a helyszínen, ahol előzőleg is – újra medvét fényképezett a vadkamera. Valószínűleg nem az egy héttel ezelőtt nálunk megforduló példányról van szó, mert a mai látogató jóval termetesebbnek tűnik.

- írja Aszód Város Facebook-oldala.

A héten újabb figyelmeztető táblákat helyeztek ki a térségben, a polgármester pedig nyomatékosan kéri az aszódiakat, hogy vegyék komolyan a figyelmeztetést, kerüljék a Hosszúvölgyet, és általában a külterületeket.

A héten újabb medveveszélyre figyelmeztető táblákat helyeztünk ki és ebben a posztban is nyomatékosan kérem, hogy vegyék komolyan a figyelmeztetést és kerüljék a Hosszúvölgyet, és általában a külterületeket! A medve nem játék!

- figyelmeztetett dr. Pénzes Tiborc Szabolcs polgármester.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medve

figyelmeztetés

aszód

virágospusztai vadásztársaság

medveészlelés