Kincseket rejt a magyarok kertje: sokan nem tudják, de rengeteg gyógynövény megterem benne

HelloVidék   
  Megosztom
Kincseket rejt a magyarok kertje: sokan nem tudják, de rengeteg gyógynövény megterem benne

Virágkorukat élik a gyógynövények, fogyasztásuk számos betegség tüneteit enyhítheti, akár meg is szüntetheti a panaszokat. Kevesen tudják, pedig rengeteg terem belőlük akár a saját kertünkben is.

A legtöbb gyógynövény nyár elején virágzik, így ezeket érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen számos pozitív hatásuk van a szervezetre. Kovács Hetti salgótarjáni természetgyógyász és életmód-tanácsadó számolt be arról a nool.hu-nak, hogy ebben az időszakban a természet ontja magából a jobbnál jobb növényeket, de ki is emelt néhányat, amit a saját kertünkben is megtalálhatunk.

Sok esetben elég csak a kertbe kimenni, hiszen tele lehet kincsekkel. A gyógynövényekből számos dolog készíthető, így például tea, amely által minőségi folyadékot lehet bevinni a szervezetbe. Vannak azonban olyanok, amelyeket csak kúraszerűen szabad fogyasztani. A fűszerek is nagyon értékesek, amelyeknek számos gyógyhatásuk van. Érdemes tehát otthon tárolni egyebek mellett fahéjat, bazsalikomot, citromfüvet, borsmentát, mentalevelet, esetleg petrezselymet, kakukkfüvet vagy oregánót

- magyarázta Kovács Hetti, majd hozzátette: a felsoroltak az egészségre gyakorolt pozitív hatásaik mellett az ételeket is finomabbá teszik.

Ahogy a természetgyógyász mondta,

  • az egyik legjobb növény, a csalán jelenleg szinte bárhol felfedezhető a természetben. Kiváló vértisztító, de a szépségápolásban is közkedvelt, a hajra is kiváló.
  • Ezenkívül sok jótékony hatással rendelkezik a gyermekláncfű is, amelynek finom a virága és tele van hatóanyagokkal.
  • A pitypang támogatja a máj munkáját, de csontritkulás esetén is tökéletes.
  • A nyírfa ágából kifolyó lé nemcsak finom, de a szervezetre is jó hatása van, a levele pedig támogatja a vese munkáját, és akár minden nap fogyasztható.
  • Az egyik legnépszerűbb növény a bodza ilyenkor, amelynek virága nagyon népszerű. Az abból készült tea vízhajtó, emésztést elősegítő, emellett köhögéscsillapító is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyógynövény

gyógynövények

kert

kertészkedés

panasz

tünet

betegség