Szélviharok, jégeső csap le az országban: az összes megyére kiadták a riasztást

HelloVidék   
  Megosztom
Szélviharok, jégeső csap le az országban: az összes megyére kiadták a riasztást

Ma délután ismét megszaporodnak a zivatarok, nagyobb számban a Duna vonalában és attól keletre számíthatunk rájuk, helyenként szélviharral és két centimétert meghaladó jéggel kísérve.

A zivatarokat leginkább a középső harmadán (a Duna-Tisza közén és a Duna vonalában) kísérheti felhőszakadás (rövidebb idő alatt ált. > 20-30 mm, ám erősebb gócok esetén 40 mm-t meghaladó összeg sem kizárt), emellett néhány átmeneti viharos (ált. 60-80 km/h) széllökés és jégeső (~ 1-2 cm) is társulhat hozzájuk, írja a met.hu.

Estétől fokozatosan mérséklődik a csapadékhajlam, de éjszaka, hajnalban főként az északkeleti tájakon, illetve a Dél-Dunántúlon még előfordulhat dörgés, villámlás. Szombat napközben is elsősorban a Duna vonalában, illetve attól keletre alakulhat ki zivatar, de a maihoz képest már kisebb számban. Az erősebb gócokat ekkor is kísérheti viharos (ált. 60-80 km/h) széllökés, jégeső (~ 1-2 cm), esetleg intenzív csapadék (> 15-20 mm).

SZÉL

A mai délután folyamán az Alpokalján a zivataroktól függetlenül is időnként viharos északi szelet akár 70 km/h-át meghaladó lökések is kísérhetik. Estére veszít erejéből a légmozgás.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

zivatar

jégeső

országos meteorológiai szolgálat