Újabb csapás a Balatonra: egy távol-keleti vírus terjed a magyar tengerben

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb csapás a Balatonra: egy távol-keleti vírus terjed a magyar tengerben

Egy távol-keleti vírus érte el hazánkat, a pontyödéma a legyengült nagyobb halakat érinti a felmelegedő vízben.– mondta a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Balatonról szóló kerekasztal-beszélgetésen.

Harmadik alkalommal szerveztek balatoni szezonkezdethez kapcsolódóan kerekasztal beszélgetést Fonyódon. A térség politikusai és turisztikai szakemberei bíznak abban, hogy idén is sokan ellátogatnak a tóhoz, a fejlesztések pedig folytatódnak a balatoni és a háttértelepüléseken is – írja a sonline.hu.

Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a rendezvények elmondta: a koronavírus járványhelyzetben 2020-ban soha ennyien nem horgásztak a Balatonnál és idén is sok horgászra számítanak. A nemzetközi versenyek utáni halpusztulásról azt nyilatkozta, hogy egy távol-keleti vírus érte el hazánkat, a pontyödéma a legyengült nagyobb halakat érinti a felmelegedő vízben.

A Balatonról szóló kerekasztal-beszélgetésen, hogy 2019-ben 42 millió vendégéjszakát töltöttek el hazánkban és ez a szám elérhető lesz év végére. Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégia megvalósításáért felelős vezérigazgató-helyettes azt is kiemelte, hogy tavaly a turisták 80 százaléka belföldről érkezett, 7,8 millió vendégéjszakát töltöttek el a tónál.

Nem estek vissza a foglalások se belföldről, se külföldről a háború miatt

– emelte ki a vezérigazgató helyettes.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ponty

balaton