Szinte hihetetlen, de létezik: most video is készült a nógrádi fehér “csodaszarvasról”

HelloVidék   
  Megosztom
Szinte hihetetlen, de létezik: most video is készült a nógrádi fehér “csodaszarvasról”

Nógrád megye leghíresebb vadállatát 2019-ben fényképezte le először egy helyi nő, aki elmondása szerint már egy évvel azelőtt is találkozott az igen látványos külsejű dámvaddal.

A 444 egyik olvasója küldött be a lapnak két videót a mátrai fehér szarvasról. Vagyis egy olyan fehért szarvasról, amelyik valószínűleg azonos azzal a példánnyal, amelyiket harmadik éve észlelnek ugyanazon a nógrádi környéken.

A sajtóban lecsodaszarvasozott példány valószínűleg a flavizmus nevű, pigmenthiányos mutáció miatt fehér. Ha a pigmenthiány az egész testre kiterjed, akkor beszélünk albinizmusról, ilyenkor a szem piros, az orr előtti szőrtelen terület pedig rózsaszín. A flavizmustól szenvedők egyes szaruképletei vagy a szivárványhárttyájuk barna lehet – írta a lap.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szarvas

különleges faj

szarvas