Halálra rémült a bajba jutott őz: így mentették ki a pácból a tűzoltók Siófokon +Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Halálra rémült a bajba jutott őz: így mentették ki a pácból a tűzoltók Siófokon +Videó

Siófoki tűzoltók mentettek meg egy őzbakot. Az állat egy építési területen szorult be a kerítésbe az Ezüstparton a hét közepén. Nem tudni, pontosan hogy került a jószág a kelepcébe, feltételezhetően valami vagy valaki megijesztette, de a kapu zárva volt, így el lett vágva előtte a menekülési útvonal. Riadalmában belegabalyodott a vaskerítésbe.

A rémült állat nem tudni, hogy került fogságba, de nagy valószínűséggel valami vagy valaki megijesztette, ezért menekült a terület kapuja felé, ám az zárva volt. A rácsok viszont meglehetősen erősnek bizonyultak, a rés pedig szűknek. Az ijedt, középkorú őzbak segítségére a siófoki hivatásos tűzoltók siettek, akik először leterítették az őz fejét egy pléddel, elkerülve, hogy megsebesítse megmentőit

- írja Facebook-oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Az egység nagy gondossággal, kíméletesen összekötözte a bak lábait, így tudták szétfeszíteni a kerítést, és kiszabadítani szorult helyzetéből. Ezt követően az állatot a város környéki erdőbe szállították, és szabadon engedték. A tűzoltók mindent megtettek annak érdekében, hogy az ijedtségen túl maradandó sérülés nélkül ússza meg az esetet az őz.

A siófoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság tette közzé a videót:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

őz

siófok

kerítés

őzbak

tűzoltók

mentett állat

balaton