Halálra rémült a bajba jutott őz: így mentették ki a pácból a tűzoltók Siófokon +Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Halálra rémült a bajba jutott őz: így mentették ki a pácból a tűzoltók Siófokon +Videó

Siófoki tűzoltók mentettek meg egy őzbakot. Az állat egy építési területen szorult be a kerítésbe az Ezüstparton a hét közepén. Nem tudni, pontosan hogy került a jószág a kelepcébe, feltételezhetően valami vagy valaki megijesztette, de a kapu zárva volt, így el lett vágva előtte a menekülési útvonal. Riadalmában belegabalyodott a vaskerítésbe.

A rémült állat nem tudni, hogy került fogságba, de nagy valószínűséggel valami vagy valaki megijesztette, ezért menekült a terület kapuja felé, ám az zárva volt. A rácsok viszont meglehetősen erősnek bizonyultak, a rés pedig szűknek. Az ijedt, középkorú őzbak segítségére a siófoki hivatásos tűzoltók siettek, akik először leterítették az őz fejét egy pléddel, elkerülve, hogy megsebesítse megmentőit

- írja Facebook-oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Az egység nagy gondossággal, kíméletesen összekötözte a bak lábait, így tudták szétfeszíteni a kerítést, és kiszabadítani szorult helyzetéből. Ezt követően az állatot a város környéki erdőbe szállították, és szabadon engedték. A tűzoltók mindent megtettek annak érdekében, hogy az ijedtségen túl maradandó sérülés nélkül ússza meg az esetet az őz.

A siófoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság tette közzé a videót:

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

őz

siófok

kerítés

őzbak

tűzoltók

mentett állat

balaton