Turbó fokozatra kapcsol a kánikula: brutális, ami ránk vár a jövő héten

HelloVidék   
  Megosztom
Turbó fokozatra kapcsol a kánikula: brutális, ami ránk vár a jövő héten

Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk jövő héten. Dél felől egyre melegebb, szubtrópusi eredetű légtömeg árasztja el a Kárpát-medencét és annak térségét, emiatt napról napra fokozódó hőségre számíthatunk. Mellé pedig sok napsütés és csekély csapadék társulhat.

Hétfőn, kedden és szerdán túlnyomóan napos, száraz idő várható. Átmeneti felfrissülést hozó záporok, zivatarok hétfőn északon, kedden és szerdán pedig a Dunántúlon alakulhatnak ki nagyobb eséllyel. A délies szél kedden a Dunántúlon, szerdán többfelé élénk, olykor erős lehet, írja az Időkép.

A csúcshőmérsékletek hétfőn már 35 fok közelében fognak mozogni, sőt az Alföldön helyenként 36-37 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A keddi maximumok az északi, északnyugati tájak kivételével már szinte mindenhol elérik vagy meghaladják a 35 fokot. Ismét az Alföldön lesz a legmelegebb, ahol már sok helyen 36-37, itt-ott akár 38 fokot is mérhetünk.

A forró nappalokat követő éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést. Sok helyen kell trópusi éjszakákra számítani, amikor éjjel sem hűl 20 fok alá a hőmérséklet. Ráadásul a nagyobb városokban kialakuló hősziget hatására lesz, ahol 25 fok körül alakulhatnak majd a hajnali minimumok.

A kánikula a hét második felében is folytatódik, sőt még ennél magasabb hőmérsékletek is előfordulhatnak majd.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hőség

hőségriadó

kánikula

időjárás

időjárás-előrejelzés