Turbó fokozatra kapcsol a kánikula: brutális, ami ránk vár a jövő héten

HelloVidék   
  Megosztom
Turbó fokozatra kapcsol a kánikula: brutális, ami ránk vár a jövő héten

Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk jövő héten. Dél felől egyre melegebb, szubtrópusi eredetű légtömeg árasztja el a Kárpát-medencét és annak térségét, emiatt napról napra fokozódó hőségre számíthatunk. Mellé pedig sok napsütés és csekély csapadék társulhat.

Hétfőn, kedden és szerdán túlnyomóan napos, száraz idő várható. Átmeneti felfrissülést hozó záporok, zivatarok hétfőn északon, kedden és szerdán pedig a Dunántúlon alakulhatnak ki nagyobb eséllyel. A délies szél kedden a Dunántúlon, szerdán többfelé élénk, olykor erős lehet, írja az Időkép.

A csúcshőmérsékletek hétfőn már 35 fok közelében fognak mozogni, sőt az Alföldön helyenként 36-37 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A keddi maximumok az északi, északnyugati tájak kivételével már szinte mindenhol elérik vagy meghaladják a 35 fokot. Ismét az Alföldön lesz a legmelegebb, ahol már sok helyen 36-37, itt-ott akár 38 fokot is mérhetünk.

A forró nappalokat követő éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést. Sok helyen kell trópusi éjszakákra számítani, amikor éjjel sem hűl 20 fok alá a hőmérséklet. Ráadásul a nagyobb városokban kialakuló hősziget hatására lesz, ahol 25 fok körül alakulhatnak majd a hajnali minimumok.

A kánikula a hét második felében is folytatódik, sőt még ennél magasabb hőmérsékletek is előfordulhatnak majd.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hőség

hőségriadó

kánikula

időjárás

időjárás-előrejelzés