Brutális nap vár ránk: tetőzik a kánikula, meghosszabbították a hőségriasztást is

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális nap vár ránk: tetőzik a kánikula, meghosszabbították a hőségriasztást is

Őrült meleg van ma, vigyázzatok magatokra! Az előrejelzés szerint az országban napközben 34-40 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Habár szombatra néhány fokot enyhít a forróságon az érkező hidegfront, előtte és utána is marad a forróság. Pénteken több helyen súroljuk a 40 fokot, szombaton csupán egy-két fokkal mérséklődik a hőség, a front után pedig hamar visszamelegszik a levegő. A napi középhőmérséklet továbbra is meghaladja a 27 fokot, ezért az országos tisztifőorvos az ehét hétfőn életbe lépett

Ez a legmagasabb fokú hőségriasztás, amit az országos tisztifőorvos elrendelhet.

A kánikulában kiemelten fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, kerülve a cukros, alkohol- és koffeintartalmú italok fogyasztását. 11 és 15 óra között lehetőleg ne tartózkodjunk a napon, a nagyon erős, helyenként extrém erős UV-sugárzásban már a normál bőrtípusú embereknél is 10-15 perc alatt bőrpír keletkezhet.

- figyelmezetett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás előrejelzés

időjárás

kánikula