Brutális ára van az otthoni luxusnak: ennyiért vehetsz merev falú medencét 2022-ben a kertedbe

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális ára van az otthoni luxusnak: ennyiért vehetsz merev falú medencét 2022-ben a kertedbe

A merev falú medence jó választás a nyárra, ugyanis szerkezete, alapanyaga garantálja, hogy nem csak egy idényre „kísér el” bennünket – ráadásul a felállítása, tisztítása, tárolása sem bonyolult művelet. Persze vásárlás előtt érdemes megnézni milyen típusok kaphatók a boltokban, illetve milyen áron. Hiszen lehet, hogy tovább tartanak, de olykor egészen a zsebünkbe kell nyúlni, ha otthoni kényelemre vágyunk.

A merev falú medencék vázszerkezetének több típusai létezik. A fémpalástos medence, azaz a merev falú medence gyártási technológiája egyedülálló, az ugyanis egy külső, galvanizált fémrétegből és egy belső, nagy szakítószilárdságú fóliával ellátott rétegből áll. Előbbi a medence szilárdságát biztosítja, utóbbi a vízszigetelést garantálja. A merev falú medence számtalan formában (szögletes, ovális, kör) és kivitelben készül.

A merev falú medencék kínálatban nemcsak fém-, de műanyag vázas típusokat is találunk, ezeket rendszerint csak fel kell tölteni vízzel, és máris használhatjuk őket. A kínálatban azokat a merev falú medencéket is megtaláljuk, amelyek nemcsak a talajszintre telepíthetők, de a földbe is besüllyeszthetők.

Hogyan állítsuk össze?

A merev falú medencék telepítése nem időigényes feladat, mindössze egy precízen előkészített terület szükséges, ami nemcsak tiszta, hanem sima, egyenletes és vízszintes is. A legideálisabb a betonfelület, de ha ez nem áll rendelkezésre, egy gondosan megtisztított, például homokkal felszórt tömör terület is megfelel, ha azon nem marad kő, kiálló gyökérzet, éles tárgy, amely megsértheti a szerkezetet.

Nem jó, ha a medencét fa alá vagy közelébe telepítjük, a lehulló levelek és rovarok miatt ugyanis gyakrabban kell tisztítani a vizet. Tipp: Használaton kívüli takarófóliával érdemes letakarni a medencét a belehulló szennyeződések távoltartása érdekében.

Fontos, hogy a medence közelében legyen áramforrás, ahonnan majd a vízforgatót üzemeltethetjük, és nem árt, ha a vízelvezetés is megoldott. Ha megvan a merev falú medence helye, terítsük le az alátét geotextillel, és csak ez után lássunk hozzá az összeszereléshez. Ehhez általában nincs szükség sok szerszámra.

Mielőtt medencét vásárolunk, meg kell ismernünk tisztításának alaplépéseit, költségeit. Nem szabad elfelejteni, hogy a hanyagul fertőtlenített víznek súlyos egészségügyi következményei lehetnek. A kisebb medencéknél, mivel azokon nincs vegyszeradagoló, magunknak kell adagolni a vegyszert, ami lehet uszodavegyszer vagy kimondottan erre a célra készült klórkoncentrátum. Fontos, hogy a vegyszert a vízforgató rendszer működése közben adagoljuk, így az megfelelő módon összekeveredik a vízzel!

Na, de mi a helyzet az árakkal?

Hogy pontosabb képet kapjunk, megnéztük a nagyobb áruházakban, mennyiért adják ezeket a típusú medencéket:

  • A Praktiker kínálatában találunk 46 900-169 990 Ft között.
  • Az OBI kínálatában találunk 39 990-44 990 Ft között.
  • Az Auchan kínálatában találunk 39 990 - 499 990 Ft között.

Az árak minden esetben a mérettől, a típustól függnek, így ezért van, hogy vannak egészen magas árkategóriás termékek is. Éppen ezért mielőtt vásárolni indulunk, nézzük meg mekkora méretre van szükségünk. Ennek alapján érdemes az árakat belőni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medence

merev falú medence

kerti medence

medence takarítás