Zivatarral, jégesővel érkezik az enyhülés: a hidegfront mellett erre számítsunk a jövő héten

HelloVidék   
  Megosztom
Zivatarral, jégesővel érkezik az enyhülés: a hidegfront mellett erre számítsunk a jövő héten

Rekkenő hőség jellemezte az elmúlt napok időjárását, sorra dőltek a melegrekordok. Azonban egy kedden érkező hidegfront mögött hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe élénk, erős északias széllel. A front érkezése előtt hétfőn még 32-38 fokig melegszik a levegő, ez keddre 26-38 fokra mérséklődhet. A front hatására több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyeket viharos széllökések, néhol jégeső is kísérhet.

Kedden érkezik az újabb hidegfront

Nem kell sokat várni a tartósabb felfrissülésre, ami a friss előrejelzések szerint kedden veszi kezdetét. Ekkor érkezhet meg ugyanis a következő hidegfront többfelé megerősödő, néhol viharossá fokozódó északnyugati széllel, írja az Időkép.

A front érkezése előtt hétfőn még 32-38 fokig melegszik a levegő, ez keddre 26-38 fokra mérséklődhet. Főleg a Dunántúlra érkezhet jelentősebb lehűlés és ismét délkeleten tart majd ki a forróság.

Az újabb hidegöblítés pedig csütörtökön jöhet feltámadó északnyugati széllel. Ekkor már a legtöbb helyen 25-31, a legmelegebb délkeleti tájakon is 32-33 fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás-előrejelzés

hidegfront

enyhülés

kánikula

zápor

zivatar

jégeső