Zivatarral, jégesővel érkezik az enyhülés: a hidegfront mellett erre számítsunk a jövő héten

HelloVidék   
  Megosztom
Zivatarral, jégesővel érkezik az enyhülés: a hidegfront mellett erre számítsunk a jövő héten

Rekkenő hőség jellemezte az elmúlt napok időjárását, sorra dőltek a melegrekordok. Azonban egy kedden érkező hidegfront mögött hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe élénk, erős északias széllel. A front érkezése előtt hétfőn még 32-38 fokig melegszik a levegő, ez keddre 26-38 fokra mérséklődhet. A front hatására több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyeket viharos széllökések, néhol jégeső is kísérhet.

Kedden érkezik az újabb hidegfront

Nem kell sokat várni a tartósabb felfrissülésre, ami a friss előrejelzések szerint kedden veszi kezdetét. Ekkor érkezhet meg ugyanis a következő hidegfront többfelé megerősödő, néhol viharossá fokozódó északnyugati széllel, írja az Időkép.

A front érkezése előtt hétfőn még 32-38 fokig melegszik a levegő, ez keddre 26-38 fokra mérséklődhet. Főleg a Dunántúlra érkezhet jelentősebb lehűlés és ismét délkeleten tart majd ki a forróság.

Az újabb hidegöblítés pedig csütörtökön jöhet feltámadó északnyugati széllel. Ekkor már a legtöbb helyen 25-31, a legmelegebb délkeleti tájakon is 32-33 fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás-előrejelzés

hidegfront

enyhülés

kánikula

zápor

zivatar

jégeső