Kiadták a vörös riasztást: durva, mi vár ránk hétfőn + videón a lényeg

MTI   
  Megosztom
Kiadták a vörös riasztást: durva, mi vár ránk hétfőn + videón a lényeg

Hőségzáró hidegfront érkezik, jó időre búcsút inthetünk a nagy melegnek. Szerdára már az ország területén mindenhol véget ér a kánikula.

Hétfő éjjel a Dunántúlon egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor, zivatar, majd holnap napközben már https://www.idokep.hu/hirek/erkezik-a-hidegfront-veget-er-a-forrosagkeletebbre is. Egyre többfelé feltámad az északi-északnyugati szél, erős, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. A front ma délután közelíti meg nyugati, északnyugati határainkat, így arrafelé már előfordulhat zápor, zivatar, és feltámad az északnyugatira forduló szél. Szerdára már az ország területén mindenhol véget ér a kánikula, északnyugat felől hőségzáró hidegfront érkezik - írta az Időkép.

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt

Északnyugaton helyenként a 25 fokot sem érjük el, ezzel szemben az ország keleti, délkeleti részén még 37-38 fokos forróságban lesz részünk.

Szerdán országszerte felfrissül a levegő, a csúcshőmérséklet 24 és 31 fok között alakul, ezúttal a tartósabban felhős északkeleti tájakon lesz hűvösebb. Az ország keleti felén kezdetben többfelé várható eső, zápor, zivatar, majd délutántól megszűnik a csapadék, itt is a egyre többfelé kisüt a nap. A felfrissülést országszerte erős északias szél kísérheti.

A hét második felében nem tér vissza a kánikula, gyakran szeles, mérsékelten meleg időre van kilátás sok napsütéssel, kisebb záporokkal.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kánikula vége

időjárás

időjárás előrejelzés